/en/article/25260/zabudnite-na-strasiaka-bystrica-otvara-novu-autobusovu-stanicu/ Zabudnite na strašiaka – Bystrica otvára novú autobusovú stanicu

Zabudnite na strašiaka – Bystrica otvára novú autobusovú stanicu

Na najväčšieho mestského strašiaka, ktorý špatil Banskú Bystricu, môžu Banskobystričania po viac ako tridsiatich troch rokoch zabudnúť. Starú autobusovú stanicu (AS) nahradila najmodernejšia vstupná brána do mesta – Terminal Shopping Center (TSC), ktorá ponúka špičkové vybavenie, vysoký komfort a ľahkú orientáciu. Prvých cestujúcich privíta už vo štvrtok, 21. septembra 2017 o 5.25 hod. ráno.

Do termínu získania dopravnej časti autobusovej stanice do svojho vlastníctva, bude mesto fungovať na základe zmluvy o výpožičke. Do konca roka 2017 zabezpečí skúšobnú prevádzku novej autobusovej stanice Dopravný podnik mesta Banská Bystrica (DPMBB), a. s. Následne bude verejným obstarávaním vysúťažený nový prevádzkovateľ AS.
„Už vo štvrtok, 21. septembra spúšťame skúšobnú prevádzku stanice s autobusovými linkami v smere Banská Bystrica – Zvolen a späť. Od soboty sa z dočasnej autobusovej stanice presunú na novú stanicu Terminal Shopping Center všetky prímestské a diaľkové spoje. Prosím všetkých Banskobystričanov, domácich i cezpoľných cestujúcich, aby boli zhovievaví a trpezliví. Verím, že si na nový režim rýchlo zvykneme a po rokoch budeme môcť cestovať plnohodnotne a komfortne z novej a najmodernejšej autobusovej stanice na Slovensku,“ informuje primátor Ján Nosko.

Ohlásenie investície, proces stavebných povolení, vznik dočasnej autobusovej stanice, búracie práce, strategické rozhodnutia, poklepanie základného kameňa i samotná výstavba – to je len krátky príbeh banskobystrickej autobusovej stanice. Autobusová stanica Terminal Shopping Center Banská Bystrica disponuje kvalitným vybavením v modernom dizajne, 19 farebne odlíšenými nástupišťami pre diaľkové a prímestské linky, 20 lavičkami s integrovanou elektrickou zásuvkou, 8 LCD panelmi na autobusových zastávkach, 20 informačnými obojstrannými LED panelmi. Spojenie autobusovej stanice so 40 prevádzkami na 11 000 metroch štvorcových obchodnej plochy a 300 parkovacími miestami tak vytvára prvé hybridné centrum na Slovensku.

 
 
Autor: BanskaBystrica.sk, Dátum 20.09.2017