/en/article/25262/banskobystricke-obchodne-centrum-kombinovane-s-vlakovou-i-autobusovou-stanicou-otvorene/ Banskobystrické obchodné centrum kombinované s vlakovou i autobusovou stanicou otvorené!

Banskobystrické obchodné centrum kombinované s vlakovou i autobusovou stanicou otvorené!

Obchodné centrum a autobusová stanica Terminal v Banskej Bystrici, ktoré je prepojené so železničnou stanicou bolo pred niekoľkými dňami úspešne otvorené. Takýto koncept je výnimočný a jediný na Slovensku.

Na projekte sa pracovalo od roku 2014, kedy sa začal tridsaťročný chátrajúci objekt pretvárať na prvé hybridné centrum na Slovensku a ruiny sa premenili na krásne a dôstojné priestory ponúkajúce miesto na odpočinok, nákupy, príjemné posedenie, pohodlné cestovanie či gurmánske zážitky.

Obchodná schéma sa skladá z dvoch časí, retail parkovej s nájomcami ako C&A, Deichmann, Takko, Kik, Tedi, Pepco, Dráčik, Sportissimo, Okay electro, DM a nákupnej galérie, kde sú zastúpení nájomcovia Billa, CCC, Lindex, Martinus, (Orion, Bepon, Ševt, ..),servisné jednotky a taktiež foodcourt. Pri prenájme maloobchodných priestorov výrazným spôsobom participovala realitno-poradenská spoločnosť Cushman & Wakefield.

„Developer týmto projektom nasleduje svetový trend rozvoja obchodných schém na dopravných uzloch. Do Banskej Bystrice pribudnú nové značky, cestujúci nájdu kompletný sortiment služieb. Terminál má navyše výhodu blízkosti centra mesta, preto veríme, že sa tomuto peknému projektu bude dariť,“ povedala Katarína Paule, vedúca retail tímu v Cushman & Wakefield na Slovensku.

Riaditeľ Terminal Banská Bystrica Michal Milata tvrdí, „Obchodné centrum a autobusová stanica v Banskej Bystrici pod spoločnou značkou TERMINAL je prvým hybridným centrom na Slovensku. Veľké projekty si vyžadujú odvahu a dnes môžeme smelo vyhlásiť, že spoločne s našimi partnermi sme to dokázali.“

 
 
Autor: C&W, Dátum 26.09.2017