/en/article/12271/ruzinov-chce-z-penazi-za-stadion-vybudovat-plavaren/ Ružinov chce z peňazí za štadión vybudovať plaváreň

Ružinov chce z peňazí za štadión vybudovať plaváreň

Bratislavský Ružinov plánuje podľa starostu mestskej časti Slavomíra Drozda postaviť plaváreň z peňazí, ktoré by mohol dostať od hlavého mesta za predaj novopostavenej arény Vladimíra Dzurillu. Išlo by o takmer 200-miliónov korún (6,64 mil. €), za ktoré by postavili plaváreň vedľa ružinovského štadióna. „S primátorom Andrejom Ďurkovským sme sa o tom predbežne rozprávali. Aj on však potrebuje mať garanciu, že dostane peniaze na prebudovanie zimného štadióna Ondreja Nepelu od vlády,“ dodal Drozd. Ružinovský starosta sa k tomu bude vedieť vyjadriť až po ďalšom stretnutí s Ďurkovským, ktoré je naplánované na január.

Ružinovskí poslanci sa mali predajom rozostavanej arény Vladimíra Dzurillu zaoberať na utorkovom zasadaní zastupiteľstva, starosta však tento materiál stiahol z rokovania. „Najskôr sa chcem stretnúť s primátorom,“ vysvetlil. Rozostavaná aréna zostane podľa Drozda aj po prípadnom predaji športoviskom, pôjde len o to, kto ju bude spravovať. Ak sa s primátorom dohodnú na vrátení arény pod správu mesta a magistrát dá Ružinovu preinvestované peniaze na výstavbu haly, mestská časť ich plánuje vložiť do ďalšieho projektu – plavárne, ktorá bude spolu s multifunkčnou halou tvoriť športové centrum nielen pre Ružinov, ale pre celú Bratislavu.

V prípade, ak mesto nepristúpi na túto ponuku, budú podľa Drozda prevádzkovať štadión naďalej. „Myšlienky plavárne sa však nevzdám. Budem hľadať peniaze na jej vybudovanie možno aj v súkromnom sektore,“ doplnil.

 
 
Autor: SITA - Slovenská tlačová agentúra, Dátum 18.12.2008