/en/article/12842/kosicky-uha-prezentoval-plany-ohladom-rozvoja-mesta/ Košický ÚHA prezentoval plány ohľadom rozvoja mesta

Košický ÚHA prezentoval plány ohľadom rozvoja mesta

Útvar hlavného architekta (ÚHA) mesta Košice prezentoval včera v priestoroch magistrátu územnoplánovaciu dokumentáciu nazvanú Košice – územné plánovanie a príležitosti rozvoja. Prvou témou verejnej prezentácie boli pravidlá a postupnosť jednotlivých krokov pri spracovaní dokumentácie. Účastníci sa dozvedeli detaily o platnej legislatíve, časových etapách obstarávania územných plánov, procese ich zmien a doplnkov, ako aj o nevýhodách veľkých monofunkčných zón rodinných domov.

V druhej téme ÚHA informoval o zmenách a doplnkoch v územnom pláne, ktorý je v štádiu verejného obstarávania. „Nová filozofia je v zapojení rieky Hornád a jej okolia do urbanistickej koncepcie mesta, keďže táto časť bola doteraz využívaná veľmi extenzívne a dnes predstavuje zväčša brownfield – takzvané hnedé územie bývalej priemyselnej zóny,“ povedal hlavný architekt Košíc Martin Drahovský. V súčasnosti je podľa neho veľký tlak developerov na zmeny a doplnky, pričom Košice majú vyše 20 územných plánov na rôznych stupňoch.

 
 
Autor: SF / www.kosice.sk, Dátum 20.02.2009