/en/article/18407/bratislava-najvacsie-problemy-v-kauze-petrzalskej-haly-su-vyriesene/ Bratislava: Najväčšie problémy v kauze petržalskej haly sú vyriešené

Bratislava: Najväčšie problémy v kauze petržalskej haly sú vyriešené

Najvýznamnejšie problémy v kauze multifunkčnej haly v Petržalke sú podľa podžupana Iva Nesrovnala vyriešené. Uviedol to na krajskom zastupiteľstve pri schvaľovaní informácie o stave multifunkčnej haly v Petržalke. Župa vraj získala plnú kontrolu nad spoločnosťou Danube Arena, zmluvy s firmami AIC a Parnhams Limited sú ukončené, všetky vzájomné práva a povinnosti sú uzatvorené, hroziace daňové záväzky sú vysporiadané a pozemky zachránené.

BSK sa rozhodol nepokračovať v realizácii multifunkčnej haly v bratislavskej Petržalke. Z rozpočtu boli vyčlenené finančné prostriedky vo forme strednodobej päťročnej úročenej pôžičky 1 539 000 eur, účelovo určených na vysporiadanie všetkých zmluvných a právnych vzťahov so zúčastnenými subjektmi v projekte multifunkčnej haly. Z nej bolo poskytnutých spoločnosti 1. župná 500-tisíc eur, ktoré sa použili na vyrovnanie daňových a zmluvných záväzkov s AIC a Parnhams Limited.

 
 
Autor: SITA, Dátum 17.12.2010