/en/article/21209/projekt-pre-d1-dubna-skala-turany-ma-byt-v-juni/ Projekt pre D1 Dubná Skala - Turany má byť v júni

Projekt pre D1 Dubná Skala - Turany má byť v júni

Projektová dokumentácia pre realizáciu a zmenu stavby 16,5-kilometrovej diaľnice D1 Dubná Skala – Turany pred jej dokončením by mala byť spracovaná v júni tohto roka. Informovala o tom najväčšia slovenská projektová spoločnosť Dopravoprojekt, a.s., ktorá projektovú dokumentáciu spracováva pre zhotoviteľa stavby Váhostav – SK, a.s.

„Súčasťou prác je aj inžinierska činnosť so zabezpečením získania stavebných povolení pre zmenené stavebné objekty voči pôvodnej dokumentácii na stavebné povolenie,“ uviedol ďalej Dopravoprojekt. Na stavbe diaľnice okolo Martina podľa projektovej spoločnosti v súčasnosti pokračuje prekládka inžinierskych sietí, odhumusovanie a sanácia podložia cestných objektov. Bežia práce na zemnom telese privádzača Martin, archeologický prieskum, budovanie prístupových ciest a zakladanie mostných objektov.

Váhostav má naprojektovať a postaviť diaľnicu pri Martine počas troch rokov za 137,75 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH). Zmluvná cena je o 59 % alebo skoro o 200 mil. eur nižšia v porovnaní s pôvodnou predpokladanou hodnotou prác 334,72 mil. eur. Diaľnica má byť postavená na jeseň 2014.

 
 
Autor: SITA, Dátum 14.05.2012