/en/article/21646/bcd-chce-assky-megaprojekt-predstavit-na-expo-real/ BCD chce ašský megaprojekt představit na Expo Real

BCD chce ašský megaprojekt představit na Expo Real

BCD Group pokračuje v přípravě projektu na okraji města Aš v těsném sousedství hranic s Německem. Na ploše přesahující 70 hektarů vyroste ve dvou etapách rozlehlý komplex zahrnující zdravotnické zařízení, bytové domy, hotely, kongresové centrum, kasino, technologický park a komerční objekty. Projekt, který je nyní ve fázi zpracování dokumentace nutné pro vydání územního rozhodnutí, představí BCD Group poprvé na mezinárodní scéně, a to v říjnu při letošním veletrhu komerčních nemovitostí Expo Real v Mnichově.

„Zastupitelstvem města byly schváleny územní studie pro rozvoj lokality a nyní zpracováváme dokumentaci k územnímu rozhodnutí. Po jeho vydání obratem zažádáme o stavební povolení, abychom mohli ve spolupráci s našimi partnery začít co nejdříve stavět. S ohledem na rozsah projektu je zde samozřejmě prostor i pro další investory či zájemce, kteří by chtěli spolu s námi rozvíjet tento jedinečný projekt. Právě s těmi chceme jednat na letošním veletrhu Expo Real v Mnichově. Naším cílem je společně s městem Aš vytvořit nové centrum euroregionu,“ říká ředitel skupiny BCD Group David Shelef. Výstavba celého komplexu potrvá vzhledem k jeho velikosti a významu několik let. Měla by probíhat ve dvou etapách v letech 2013 – 2020.

BCD Group je mezinárodním seskupením několika developerských společností. Stojí například za výstavbou nového města v Izraeli, nákupního centra v Belgii nebo střední školy v anglickém Manchesteru. V České republice působí od roku 2001 a realizuje projekty především v Praze: rezidenční čtvrť Nad Rokytkou (nyní jsou hotovy tři z 9 plánovaných etap se 670 dokončenými bytovými jednotkami a chystá se výstavba čtvrté etapy). V Praze již BCD dokončila bytový dům Trojská brána a připravuje projekt Aleje na jižním okraji Prahy.

 
 
Autor: SF/pb, Dátum 11.09.2012