/en/article/21652/oravsku-kniznicu-zmodernizuju-a-rozsiria-za-363-tisic-eur/ Oravskú knižnicu zmodernizujú a rozšíria za 363-tisíc eur

Oravskú knižnicu zmodernizujú a rozšíria za 363-tisíc eur

Oravskú knižnicu Antona Habovštiaka v Dolnom Kubíne zmodernizujú a rozšíria za 363-tisíc eur prevažne z eurofondov. Knižnica dostane novú viacúčelovú školiacu a klubovú miestnosť, šatne i priestory pre dennú a elektronickú študovňu. „Práve v týchto dňoch sa asanuje stará prístavba a už onedlho sa začne aj s jej rozsiahlou rekonštrukciou a prestavbou, v rámci ktorej pribudne úplne nová budova a vznikne centrálny bezbariérový vchod. Približne 345-tisíc eur sme získali z Európskeho fondu regionálneho rozvoja a zo štátneho rozpočtu, zvyšných 18-tisíc eur spolufinancujeme z vlastných zdrojov,“ uviedol hovorca kraja Peter Kubica.

Nová trojpodlažná prístavba bude mať výťah a s hlavnou budovou bude prepojená bezbariérovými prechodmi. Súčasnú budovu knižnice zateplia prevetrávaným systémom, vymenia na nej okná a vybudujú nový centrálny bezbariérový vchod. „Rekonštrukčné a stavebné práce prinesú zníženie energetickej náročnosti knižnice a prispejú k výraznej úspore energií, modernizácia informačných technológií zase zlepší podmienky a kvalitu poskytovaných služieb Oravskej knižnice,“ dodal Kubica. Oravská knižnica je jednou z piatich regionálnych knižníc Žilinského samosprávneho kraja.

 
 
Autor: SITA, Dátum 12.09.2012