/en/article/21719/centrum-krakov-polozeni-zakladniho-kamene/ Centrum Krakov: položení základního kamene
Centrum Krakov: položení základního kamene

Centrum Krakov: položení základního kamene

V pražských Bohnicích přímo v areálu stavby nového obchodního Centra Krakov proběhlo 25. září slavnostní položení základního kamene, čímž byla symbolicky zahájena jeho výstavba. Slavnost se konala zhruba rok před jeho otevřením, které je plánováno na podzim roku 2013. Akce se zúčastnili představitelé budoucích nájemců obchodního centra, dodavatelů stavby a dalších obchodních partnerů developera.

Martin Kubišta, předseda představenstva společnosti Centrum Krakov, která je developerem projektu, zmínil bolestivé dopady hospodářské recese: „Centrum vzniká v nelehké době, ale pevně věřím, že bude úspěšné. Koncept Krakova je v mnohém odlišný od ostatních obchodních center v Praze – už jen svým umístěním na sídlišti. Je naším cílem, aby se prostor co nejvíce přizpůsobil požadavkům a potřebám zdejších obyvatel a aby rezidenti vzali centrum jako přirozenou součást této lokality a chodili sem rádi.“ M. Kubišta také ocenil přínos a přístup partnerů, se kterými tým zajišťující projekt přichází dennodenně do styku. „Jsme rádi, že se dnešní slavnostní akce zúčastní starosta městské části Praha 8 Jiří Janků, generální ředitel S group holding Martin Borovička a člen představenstva Raiffeisenbank Rudolf Rabiňák, bez kterých by realizace tohoto projektu nebyla úplně možná,“ uvedl Kubišta.

Podle slov starosty Prahy 8 bude Centrum Krakov pro Bohnice a blízké okolí velikým přínosem. Nejen že se stane místem, kam budou moci lidé vyrazit za nákupy, zábavou i odpočinkem, ale přinese také zlepšení životního prostředí lokality a nabídne až na 500 nových pracovních míst.

Nové centrum již pomalu roste do své konečné podoby, hrubá stavby by měla být hotova v průběhu příštích dvou měsíců a následovat pak budou především práce v interiéru – uvedl Martin Borovička, generální ředitel S group holding, jenž projekt spoluvlastní a jehož dceřinou firmou je generální dodavatel stavby společnost Syner.

Centrum Krakov nabídne ve třech nadzemních patrech přibližně 100 jednotek, a to na 14 000 metrů čtverečních; z hlediska velikosti se tedy bude jednat o menší (lokální) centrum, které má ambici oslovit spádovou oblast, která čítá zhruba 70 000 obyvatel, a v té se stát centrem dominantním a hlavním. V současné době je pronajato více než 50 % plochy a s řadou dalších nájemců se vedou jednání. Vedle supermarketu BILLA se tu objeví rovněž pobočky bank, pojišťoven, prodejny domácích potřeb, drogerie, místa běžných služeb, odchody se sportovními potřebami, módou a domácími spotřebiči, restaurace a provozovny rychlého občerstvení. Centrum tak nabídne návštěvníkům vhodný a dostatečně rozsáhlý mix obchodů a služeb včetně míst k oddechu, zábavě či odpočinku.

(Více informací na www.centrumkrakov.cz)

 
 
Autor: SF/pb, Dátum 01.10.2012