/en/article/21899/bernolakovo-pre-seniorov-postavili-domov-a-najomne-byty/ Bernolákovo: Pre seniorov postavili domov a nájomné byty

Bernolákovo: Pre seniorov postavili domov a nájomné byty

Seniori v Bratislavskom kraji budú môcť začiatkom budúceho roka využívať nový domov sociálnych služieb a nájomné byty v Bernolákove. Slúžiť budú 60 až 65 klientom, ktorým budú poskytovať 24-hodinovú opatrovateľskú a zdravotnícku starostlivosť a ďalšie služby od stravovania až po základné rehabilitačné, kultúrne a spoločenské vyžitie. Mesto domov a nájomné byty postavilo za osemnásť mesiacov. Peniaze získali od štátu, pôžičkou zo Štátneho fondu rozvoja bývania, dotácie Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR aj vlastného rozpočtu. Domov sociálnych služieb a Nájomné byty pre seniorov budú začiatkom roka 2013 slúžiť ľuďom odkázaným na poskytovanie sociálnej služby, ale aj tým, ktorí sa rozhodnú bývať v zariadení určenom pre seniorov. Starosta Bernolákova Ľubomír Poór vyzdvihol umiestnenie zariadení, ktoré sa nachádzajú v centre obce, klienti budú teda priamo integrovaní.

Bratislavský kraj má 15 zariadení sociálnych služieb pre rôzne cieľové skupiny a rôzne zdravotné postihnutia. Podľa podpredsedníčky kraja Gabrielly Németh však nepokrývajú požiadavky zo strany občanov, preto kraj úzko spolupracuje s neverejnými aj verejnými poskytovateľmi. "Práve obec Bernolákovo bude jedným z verejných poskytovateľov a BSK bude služby patrične financovať,“ povedala Németh. Vďaka novootvorenému domovu a nájomným bytom vznikne 30 až 35 nových pracovných miest.

 
 
Autor: SITA, Dátum 21.11.2012