/en/article/21981/trencin-na-projekty-pojde-v-priebehu-troch-rokov-vyse-300-mil-eur/ Trenčín: Na projekty pôjde v priebehu troch rokov vyše 300 mil. eur

Trenčín: Na projekty pôjde v priebehu troch rokov vyše 300 mil. eur

Do Trenčína v najbližších troch rokoch prídu peniaze z eurofondov aj súkromné financie v objeme vyše 300 mil. eur. Krajské mesto tak čakajú významné investičné akcie ako modernizácia železničnej trate či obnova autobusovej stanice. Samospráva plánuje investovať aj vlastné finančné prostriedky. „Je to obrovská suma peňazí, 240 mil. eur je modernizácia železničnej trate, 40 mil. eur je nový cestný most, okolo 60 mil. eur má byť nová autobusová stanica rekonštrukcia železničnej stanice, plus okolo 2,5 mil. eur zo strany mesta má byť do konkrétnych projektov,“ povedal trenčiansky primátor Richard Rybníček.

Po dvoch rokoch šetrenia si radnica v budúcom roku zoberie investičný úver. Z neho chce zrekonštruovať strechy základných a materských škôl, rozšíriť dva cintoríny či vyriešiť niektoré problematické križovatky. „Komplikovaná križovatka na Kukučínovej bude mať svetelnú signalizáciu… Budú sa robiť niektoré chodníky a niektoré cesty. Čo je zásadné, že sú to investície mesta,“ dodal primátor. Trenčianska radnica za posledné dva roky výrazne znížila svoju zadlženosť, a to o takmer 40 percent. Na konci roku 2010 bol dlh mesta vo výške takmer 40 mil. eur, v súčasnosti je to už 24,2 mil. eur.

 
 
Autor: SITA, Dátum 19.12.2012