/en/article/24341/reality-lakaju-ale-riskuje-sa-menej/ Reality lákajú, ale riskuje sa menej

Reality lákajú, ale riskuje sa menej

Chuť investovať, ale o niečo opatrnejšie. Globálne investorské skupiny a fondy sa stále o realitný trh zaujímajú, a aj vďaka tomu, že celkové investície za vlaňajšok pravdepodobne presiahnu úroveň spred krízy, veľkí hráči očakávajú v tomto roku ďalší rast. Ale nenakupujú bezhlavo.

Podľa publikácie Globálny investičný výhľad poradenskej spoločnosti Colliers, do ktorej sa zapojilo 600 investorov z celého sveta sa firmy zamerajú najmä na primárne trhy s nižšou mierou rizika a stabilnými podmienkami. Ide najmä o vychytené lokality ako je Londýn, Paríž, Tokio, New York, San Francisco či Sydney.

„Správa naznačuje, že dni, kedy sa nehnuteľnosti predávali z jedného fondu do druhého, už skončili a normou sa stávajú dlhodobé bezpečné investície na kľúčových trhoch,“ hovorí John B. Friedrichsen, finančný riaditeľ Colliers International. Dôvodom opatrnosti je najmä geopolitická situácia, napäté vzťahy medzi veľmocami, ale napríklad aj ekonomická situácia v Číne.

Nakoľko najväčší investori sa dnes vo veľkej miere zameriavajú najmä na preplnené kľúčové trhy, je pre nich niekedy náročné dosiahnuť očakávané zisky. Niektorí manažéri preto hovoria o rastúcom nesúlade medzi očakávanou výnosnosťou u klientov a reálnou ponukou na trhu.

Viav na: http://reality.etrend.sk/…a-menej.html

 
 
Autor: Ľuboš Mistrík, etrend, Dátum 14.01.2016