/en/article/24483/administrativna-budova-a-office-pri-letisku-ma-prve-povolenia/ Administratívna budova A-office pri letisku má prvé povolenia

Administratívna budova A-office pri letisku má prvé povolenia

Pri bratislavskom letisku má vyrásť menšia administratívna budova nazvaná A-office. Kancelársky projekt predstavený ešte v roku 2008 sa má nachádzať po ľavej strane Ivánskej cesty v smere na letisko za odbočkou do zóny Aircraft.

Mestská časť Ružinov vydala koncom vlaňajška stavebné povolenie na prípravu územia pre investorskú spoločnosť Greenlight Office Park, s.r.o. Aktuálne plánované termíny štartu a ukončenia výstavby na pozemkoch s výmerou približne 8 500 m2 či predpokladané náklady nie sú známe. Podľa dokumentov predložených na posúdenie vplyvov na životné prostredie bude mať sedempodlažná stavba viac než 9 300 m2 úžitkovej plochy. Prevažne sa počíta s kancelárskymi priestormi, časť plôch na prízemí zasa bude slúžiť pre občiansku vybavenosť.

V dvojpodlažnej podzemnej garáži má vzniknúť 264 parkovacích miest a ďalších 30 na vonkajších parkoviskách. Informácie z roku 2008 pri predstavení projektu hovorili aj o zelenom vnútrobloku otvorenom pre návštevníkov z okolia.

Viac na: http://reality.etrend.sk/…volenia.html

 
 
Autor: Ľuboš Mistrík, eTrend, Dátum 08.03.2016