/en/article/24566/pre-novostavby-na-racianskej-v-bratislave-buduju-novu-krizovatku/ Pre novostavby na Račianskej v Bratislave budujú novú križovatku

Pre novostavby na Račianskej v Bratislave budujú novú križovatku

Na Račianskej ulici v bratislavskej mestskej časti Rača v oboch smeroch pred pár týždňami pribudli dopravné obmedzenia i pracujúci robotníci. Dôvodom je výstavba novej svetelnej križovatky pri Reding Tower spájajúcej hlavný ťah s rozostavanými bytovkami a potenciálne i s vinohradmi.

„Celková rekonštrukcia križovatky zahŕňa vybudovanie rozšírenia ulice v danom úseku o odbočovací pruh, vybudovanie križovatky so svetelným riadením, rekonštrukciu električkového priecestia, kanalizácie a ostatných napojení,“ pre Račaweb.sk informuje Peter Kavecký, obchodný riaditeľ developerskej spoločnosti Lucron.

Investor v súčasnosti stavia rezidenčný projekt Malé Krasňany hneď za administratívnou vežou, kde v niekoľkých etapách vzniknú stovky bytov. Križovatka je vyvolanou investíciou, spoločnosť hovorí aj o preferencii električiek a dobudovaní cyklotrasy Jurava pri celkovej 1,2-miliónovej investícii.

Neskôr sa počíta s prepojením novej komunikácie až do územia vinohradov tak, aby cesta spojila Račiansku s lokalitou Slanec, kde vyrástlo množstvo nových bytov a domov. Podľa starostu Rače Petra Pilinského sa má tým odľahčiť intenzita dopravy na Peknej ceste, ktorá je dnes jedinou spojnicou mesta a rozsiahlej obytnej zóny.

Viac na: http://reality.etrend.sk/…zovatku.html

 
 
Autor: Ľuboš Mistrík, eTrend, Dátum 12.04.2016