/en/article/24965/taky-dopyt-po-kancelariach-este-nebol/ Taký dopyt po kanceláriách ešte nebol

Taký dopyt po kanceláriách ešte nebol

Súčasný boom realitného biznisu v hlavnom meste sa dotýka nielen rezidenčného segmentu, ale aj kancelárskych budov. CBRE Slovensko očakáva, že zóna s najväčšou plochou kancelárskych priestorov v centrálnej časti Bratislavy sa v blízkej budúcnosti zdvojnásobí a zmení sa aj panoráma tohto územia.

Oblasť odborne označovanú ako Central Business District (CBD) považuje CBRE za jedno z dvoch najlukratívnejších miest pre kancelárie. Popri samotnom historickom centre, do ktorého dnes patria Carlton, Park One, Astoria Palace, Zuckermandel a v budúcnosti aj Vydrica. Kým pôvodná plocha územia centrálnej biznis zóny v Bratislave predstavovala pred pár rokmi približne 80 hektárov, po novom to bude až 160 hektárov, tvrdia v CBRE.

Nová výstavba administratívnych centier prekreslí dnešnú realitnú mapu Bratislavy. Teraz centrálnu biznis zónu tvoria najmä budovy Apollo Business Center, BBC a Forum BC. Rozšíri sa jednak o existujúci development spoločnosti HB Reavis s budovami CBC a Twin City (objekty A, B, C) a Tower 115 od developera J&T Real Estate, ako aj o jeho budúci development v podobe Panorama Business II & III a Triangle.

Zväčšia ju projekty v zóne Čulenova od architektky Zahy Hadid, ktoré vybuduje skupina Penta a Twin City Tower opäť od HB Reavis, ktorý rozvíja aj projekt na území dnešnej autobusovej stanice Mlynské Nivy. Ešte ďalej ju posunie Cvernovka, v ktorej ponúkne kancelárske priestory slovenská dcéra fínskej skupiny YIT a aj ostatné administratívne objekty plánované v oblasti ohraničenej nábrežím a ulicami Košická, Dostojevského rad, Páričkova a Dulovo námestie.

Viac na: http://reality.etrend.sk/…e-nebol.html

 
 
Autor: Ľuboš Mistrík, eTrend, Dátum 29.09.2016