/en/article/25149/projekt-kamenneho-namestia-oziva-mesto-chysta-jeho-novu-podobu/ Projekt Kamenného námestia ožíva, mesto chystá jeho novú podobu

Projekt Kamenného námestia ožíva, mesto chystá jeho novú podobu

Jeden z najväčších realitných projektov, ktorý investor ohlásil ešte pred vypuknutím krízy, po mesiacoch ticha ožíva. Projektom premeny Kamenného námestia, za ktorým stoji developer Lordship, sa začiatkom budúceho roka začne zaoberať mesto. Na pomoc si chce zavolať podnikateľov, občanov i samosprávu. Cieľom je pripraviť novú podobu Kamenného námestia.

Keď v roku 2006 spoločnosť Lordship prezentovala projekt prestavby Kamenného námestia, všetko vyzeralo ako hotová vec. Slovensko zažívalo obdobie konjunktúry a týždeň čo týždeň sa ohlasovali nové developerské projekty. Hlad po novom bývaní, obchodných priestoroch či kanceláriách bol veľký. A projekt Kamenného námestia do tohto obdobia pekne zapadal.

Developer chcel v centre mesta zbúrať hotel Kyjev i obchodný dom a na ich mieste postaviť dvojicu hotelov, polyfunkčnú budovu i nový obchodný dom. Počítalo sa s vybudovaním štvorpodlažného podzemného parkoviska i promenády s parkom. Odvážne boli nielen stavebné plány, ale aj čas realizácie. V roku 2006 hovorila spoločnosť o tom, že otvorené by chceli mať pred Vianocami 2009. Rozpočet investor vyčíslil na šesť miliárd slovenských korún.

Od prvotných plánov ubehlo už desaťročie, v lokalite sa toho veľa nezmenilo. Hotel Kyjev je zatvorený, obchodný dom vyzerá stále rovnako, okolie pustne. Jedinou výnimkou je akási gastroulička, ktorá vznikla pred Tescom.

Viac na: http://reality.etrend.sk/…-podobu.html

 
 
Autor: Tomáš Vašuta, News and Media Holding, Dátum 19.12.2016