/en/article/8480/prihlasky-do-sutaze-o-narodnu-cenu-dizajnu-do-15-juna/ Prihlášky do súťaže o Národnú cenu dizajnu do 15. júna

Prihlášky do súťaže o Národnú cenu dizajnu do 15. júna

Po dvojročnej prestávke vypisuje Slovenské centrum dizajnu (SCD) v spolupráci s Ministerstvom kultúry SR a za spoluúčasti rezortu hospodárstva a školstva ôsmy ročník celoštátnej súťaže dizajnu Národná cena za dizajn 2007. Súťaž je zameraná na práce z oblasti produktového, komunikačného a študentského dizajnu. Zúčastniť sa na nej môžu domáci alebo zahraniční dizajnéri, ktorí spolupracujú so slovenským výrobcom, domáci alebo zahraniční výrobcovia spolupracujúci so slovenským dizajnérom, študenti dizajnu, dizajnérske štúdiá a klienti s prácami, ktoré nie sú staršie ako dva roky od vypísania súťaže. Uzávierka prijímania prihlášok spolu s požadovanou dokumentáciou je 15. júna. Agentúru SITA o tom informovala Margita Michlíková zo SCD. Úplné znenie súťažných podmienok poskytne záujemcom Slovenské centrum dizajnu Bratislava, alebo sú dostupné na internetovej adrese www.sdc.sk Prihlásené práce posúdi desaťčlenná porota s medzinárodným zastúpením a udelí dve Národné ceny dizajnu – za produktový a komunikačný dizajn. Okrem toho budú udelené dve Ceny ministra školstva za študentské práce v oblasti produktového a komunikačného dizajnu. Zvláštna cena ministra hospodárstva je určená výrobcovi a Zvláštna cena ministra kultúry osobnosti za mimoriadne aktivity v oblasti dizajnu. V súťaži bude udelených aj desať uznaní bez rozlíšenia poradia a kategórií.

Slávnostné vyhlásenie výsledkov súťaže a odovzdanie cien sa uskutoční 12. októbra v Bratislave za účasti popredných štátnych predstaviteľov a bude súčasťou programu medzinárodnej konferencie Cumulus, ktorá sa uskutoční prvýkrát na Slovensku. Cumulus združuje všetky významné dizajnérske školy na svete. Víťazné produkty predstaví SCD na samostatnej výstave vo výstavnom a informačnom bode SCD Satelit v Bratislave a budú zdokumentované v katalógu súťaže.

 
 
Autor: SITA - Slovenská tlačová agentúra, Dátum 09.03.2007