/en/article/8739/ana-preda-hotely-a-realitne-divizie-banke-morgan-stanley/ ANA predá hotely a realitné divízie banke Morgan Stanley

ANA predá hotely a realitné divízie banke Morgan Stanley

Japonská letecká spoločnosť All Nippon Airways (ANA) predá americkej investičnej banke Morgan Stanley 13 hotelov a dve divízie správy nehnuteľností v hodnote 281,3 mld. japonských jenov (JPY). Nadobudnutím týchto aktív sa stane Morgan Stanley najväčším vlastníkom hotelov v Japonsku. Dohoda je jednou z najväčších realitných transakcií v Ázii a prichádza v čase silnejúcej konkurencie v sektore nehnuteľností. Morgan Stanley tak od 1. júna získa akcie divízií ANA Property Management, ANA Hotel Management a 13 hotelov.

Japonský hotelový trh, ktorý ročne vytvára tržby v hodnote približne 1 bil. JPY, láka investorov oživením turizmu v krajine a taktiež lacnými úvermi vyplývajúcimi z nízkych úrokových sadzieb. Rastúcim dopytom a zdražovaním administratívnych budov, ako aj silnejúcou konkurenciu sa stávajú hotely a ďalšie aktíva ako sklady a nemocnice cieľom investorov hľadajúcich vyššiu návratnosť.

 
 
Autor: SITA - Slovenská tlačová agentúra, Dátum 13.04.2007