/en/print/21516/thermal-park-besenova-meni-nazov-a-expanduje/ Thermal park Bešeňová mení názov a expanduje
Thermal park Bešeňová mení názov a expanduje

Thermal park Bešeňová mení názov a expanduje

V liptovskom akvaparku pribudne najdlhší tobogán na Slovensku či divoká rieka za 9 miliónov eur. Z Thermal parku Bešeňová sa od 1. augusta 2012 stáva Gino Paradise Bešeňová. Gruzínsky majiteľ Nodari Giorgadze sa tak rozhodol z dôvodu prechodu vodného komplexu neďaleko Ružomberka pod nadnárodnú sieť GINO PARADISE. „GINO predstavuje prvé dve iniciály priezviska a mena majiteľa Dr. Nodari Giorgadze. Slovo „paradise“ označuje miesto, kde sa každý cíti dobre. A ponechali sme v názve aj „Bešeňová“, čím sme premostili starý a nový názov a jednak je to zároveň označenie lokality, kde sa aquapark nachádza,“ informovala portál Stavebné fórum.sk marketingová manažérka akvaparku Lýdia Chovancová.

So zmenou názvu prichádza aj rozšírenie komplexu.

„Rozšírenie aquaparku prebieha v dvoch etapách. Momentálne dokončujeme prvú fázu prvej etapy, ktorá zahŕňa vybudovanie 30 m vysokej toboganovej veže so 6 toboganmi, pribudne tiež bazén s vlnobitím a detský bazén s atrakciami. V priebehu augusta si budú môcť návštevníci otestovať jazdu na najdlhšom tobogane na Slovensku a ochutnať atmosféru mora aj na Slovensku,“ dopĺňa Chovancová. Druhá fáza prvej etapy by mala byť ukončená v novembri 2012, obidva bazény budú zastrešené a stanú sa tak celoročne prevádzkovateľné. Dokončená bude tiež presklená vyhliadková veža s výťahom. Investícia prvej etapy si vyžiada náklady vo výške 6,5 mil. eur.

Ďalšia etapa rozšírenia za 2,5 milióna eur prebehne až na budúci rok a počas nej sa dobudujú ďalšie atrakcie ako divoká rieka, relaxačný bazén, reštauračné zariadenie či bowling. Vďaka investíciám sa kapacita areálu zväčší o polovicu a k súčasnej vodnej ploche s rozlohou 5000 m2 pribudne ďalších 1500 m2. „Rozšírením areálu o adrenalínovú zónu chceme prilákať ľudí, ktorí majú chuť žiť, baviť sa a chcú vyskúšať niečo nové. Zároveň chceme cieľovej skupine – rodinky s deťmi – ponúknuť nové detské atrakcie, a cieľovej skupine – seniori – ponúkame už tradičný relax v termálnych vodách,“ spresňuje marketingová manažérka Gino Paradise. Podľa nej nie sú za masívnymi investíciami do akvaparku zmeny vo vlastníckej štruktúre komplexu. „V našej spoločnosti nedošlo k žiadnym majetkovým zmenám, investor je stále rovnaký a opätovne investuje do rozšírenia aquaparku,“ dodala. Zároveň potvrdila, že niekdajší projekt delfinária je nateraz pozastavený.

Expanziu plánujú aj konkurečné projekty.

Okrem Thermal parku Bešeňová sa bagre zahryzli aj do areálu najväčšieho slovenského akvaparku Tatralandia z portfólia finančnej skupiny J& T v Liptovskom Mikuláši. Ten otvoril na ploche 4 661 m2 autentický Tropical Paradise v tvare mušle s množstvom živých paliem, 4 bazénami s teplotou 32 stupňov Celzia, vodným barom, reštauráciou, drevenou pirátskou loďou, šnorchlovacím bazénom či akváriom s morskými rybami a koralmi. Modernizáciu za 1,5 mil. eur chystá aj popradský Aquacity. Týkať sa má detského raja a gastronomických prevádzok. „Bude to detský bazén, ktorý bude mať slanú vodu s množstvom atrakcií s tým, že sa nám podarí vybudovať aj veľmi dobré zázemie pre rodičov,“ povedal pred časom riaditeľ Aquacity Poprad Richard Pichonský pre agentúru SITA. S prácami začnú na jeseň tohto roka a otvárať plánujú začiatkom budúcoročnej sezóny.

Vizualizácia: Thermal park Bešeňová

 
Autor: Richard Gonda, Dátum 25.07.2012