/en/article/10150/cresco-group/ Cresco Group
Cresco Group

Cresco Group

Významná domáca developerská a investičná spoločnosť CRESCO Group vznikla v roku 1992 v Bratislave. Svoju činnosť zameriava na akvizície, plánovanie, dizajn a výstavbu komerčných, rezidenčných i svojim využitím zmiešaných objektov. Od svojho vzniku zrealizovala viac ako 200 rodinných domov a vyše 500 bytov. K významným projektom spoločnosti patrí Španielska ambasáda, rezidencia Veľvyslanca USA i ďalšie štyri administratívne budovy v celkovej rozlohe 9 000m2 v hlavnom meste SR. Radí sa k nim aj tento rok ukončená výstavba polyfunkčného objektu na Poštovej ulici s rozlohou 3 500m2. Cresco Group je v súčasnosti zároveň aj developerom dominantného rezidenčného projektu vo výstavbe v bratislavskom Novom Meste so 633 bytovými jednotkami – III Veže, ktoré mieria do výšky 24 poschodí.

Cresco Group však nie je spoločnosťou zameranou len na bratislavský rezidenčný trh. Jeho portfólio rozširujú aj apartmánové domy v Oščadnici, ktorých výstavba sa začala v lete tohto roka. Nachádzajú sa nad centrom obce Oščadnica, v blízkosti zdravotného strediska a zástavky skibusu, ktorý turistov a lyžiarov do strediska Snowparadise Veľká Rača Oščadnica odvezie za necelých 10 minút.

Projekt tvoria dve trojposchodové budovy. Architektonickým riešením sa prirodzene začleňujú do prostredia podhorskej obce. Objekty so sedlovou strechou majú na fasáde použité ako obklad prírodné materiály: drevo a kameň. V interiéri mezonetových bytov sa uplatňuje podkrovný priestor využitý na galériu.

Jedno- až trojizbové byty s rozlohou od 43m2 dopĺňa osem mezonetov s plochou 75m2 s vnútorným schodiskom a panoramatickým výhľadom na okolitú prírodu. Každý apartmán má k dispozícii jedno parkovacie státie na vonkajšom parkovisku a úložný priestor v spoločnej lyžiarni. Oba bytové domy sú murované so zateplenými obvodovými stenami a plastovými oknami. Každá jednotka má navyše samostatný regulátor na automatické udržiavanie zvolenej teploty v miestnostiach. Vnútorné vybavenie bytov je charakteristické použitím kvalitných výrobkov. Každý apartmánový byt má kuchyňu, kúpeľňu, balkón a k jeho štandardnému vybaveniu patria vstupné bezpečnostné, protipožiarne dvere, laminátové podlahy i keramická dlažba.

Apartmány v Oščadnici môžu byť zaujímavé aj ako investícia, ktorá sa bude ďalej zhodnocovať. Spoločnosť Cresco uvažuje o uzavretí zmluvy so správcovskou spoločnosťou, ktorá by záujemcom poskytovala aj starostlivosť o ďalšie prenajímanie ich apartmánov v čase, keď ich sami nebudú využívať. Správcovská spoločnosť by tak na seba prevzala starostlivost nielen o celú nehnuteľnosť, ale aj o prenajímanie jednotlivých apartmánov, o preberanie kľúčov a upratovanie.



Ukončenie výstavby projektu je plánované na júl 2008. Výhradným predajcom apartmánov Oščadnica je realitná kancelária Lexxus a ich cena sa pohybuje od 40.000 Sk za m2. S predajom apartmánov spoločnosť začala v júli 2007. Informácie o hypotekárnych úveroch je možné získať v spoločnosti Hypocentrum, ktorá ako hypotekárny poradca zaistí klientom bezproblémové a rýchle vybavenie hypotekárneho úveru v ktorejkoľvek banke. Kombinácia možného hypotekárneho úveru a prenájmu tak otvára zaujímavé možnosti výhodného získania nehnuteľnosti

Pripravované projekty
  • Majakovského ulica v Bratislave – Extended stay hotel v Horskom Parku 6000m2
  • Sokolská ulica – výstavba bytového domu so štyrmi veľkoplošnými bytmi v starom meste.
  • Veterná ulica – Projekt na hotel v Starom Meste je zatiaľ v prípravnej fáze
  • Havlíčkova ulica, Bratislava – Menší rezidenčný projekt v atraktívnej na troch nadzemných podlažiach sa bude podľa súčasných plánov nachádzať 9 bytov o rozlohe od 63 – 210m2
  • Nový developerský projekt Južné mesto v bratislavskej Petržalke, ktorý sa začne realizovať s partnerom Quinlan Private Golub koncom budúceho roka na území hlavného mesta bude svojou rozlohou a urbanistickým poňatím najrozsiahlejším v Bratislave. Územie nového multifunkčného centra Petržalky má rozlohu 100 hektárov (ha) a jeho výstavba je rozčlenená do niekoľkých etáp. Ukončenie poslednej je naplánované na rok 2017. V rámci celej výstavby projektu pripravil developer pre budúcich obyvateľov pestrú škálu možností bývania. Od bytov mestského centra pre jednotlivcov, dvojice a rodiny, kde nebudú ničím výnimočné vysokokvalitné byty zoskupené okolo strešných záhrad až po mestské vily a nízkopodlažnú zástavbu na východnej strane územia, susediacu s rekreačnou zónou nábrežia rieky Dunaj.
 
 
Autor: Reklamní text, Dátum 20.12.2007