/en/article/10652/kvalita-ovzdusia-zvysuje-produktivitu-prace/ Kvalita ovzdušia zvyšuje produktivitu práce
Kvalita ovzdušia zvyšuje produktivitu práce

Kvalita ovzdušia zvyšuje produktivitu práce

Napriek tomu, že v Bratislave je v súčasnosti deklarovaných približne 360 000 metrov štvorcových „áčkových“ kancelárskych priestorov, v skutočnosti všetky požiadavky podľa medzinárodnej metodiky Moscow Research Forum, vrátane zvlhčovania privádzaného vzduchu spĺňajú len dve existujúce administratívne budovy. Treťou bude budova Lakeside Park 01, ktorej kolaudácia sa uskutoční v priebehu tohto mesiaca. Podľa leasing manažéra TriGranit Development Corporation Tomáša Lišku väčšina zamestnancov v súčasnosti prežíva 90 percent pracovného času v kancelárskych priestoroch. „Vysoká kvalita ovzdušia má pozitívne efekty. Prispieva k dobrým pracovným vzťahom, znižuje mieru práceneschopnosti a tým zvyšuje produktivitu firiem“, zdôrazňuje Tomáš Liška. Lakeside Park poskytne nájomcom nielen príjemné vnútorné, ale aj vonkajšie prostredie. Vďaka nemu vznikne v Bratislave nový priestranný park, ktorý nadviaže na zelený areál jazera Kuchajda. V súčasnosti prebiehajú práce na jeho vybudovaní. Celý komplex tak bude zasadený do mierne sa zvažujúceho parku s lavičkami, s rôznorodosťou vysokej a okrasnej zelene, chodníkov pre peších a parkovej architektúry.

Do nových kancelárskych priestorov Lakeside Park 01 by sa prví nájomcovia mali nasťahovať už v priebehu prvého polroka 2008. V rámci Lakeside Parku sa počíta s kancelárskymi a obchodnými priestormi a celý komplex s rozlohou 90 tisíc metrov štvorcových by mal byť dokončený do roku 2013. Projekt počíta aj s 1 850 parkovacími miestami v troch podlažiach podzemných garáží.

Spoločnosť TriGranit sa od svojho založenia v roku 1997 vypracovala na jednu z najväčších developerských spoločností. V súčasnosti má rozpracované projekty v 11 krajinách strednej a východnej Európy s celkovou výškou plánovaných investícií v hodnote 8,5 mld. EUR. Na Slovensku má za sebou realizáciu úspešných projektov Polus City Center, Millennium Tower I a II. Polus City Center bol otverený v novembri 2000 ako vôbec prvé centrum tohto druhu na Slovensku. Na ploche 38 000 metrov štvorcových sa tak vytvoril priestor pre kombináciu kvalitného maloobchodu a zábavy. Jeho súčasťou sú aj administratívne budovy Millennium Tower I a II. Tie ponúkajú plochu takmer 42 000 metrov štvorcových kancelárskych priestorov.

 
 
Autor: Redakce Stavebního fóra, Dátum 09.04.2008