/en/article/12365/ekopolis-podporil-upravu-dalsich-5-verejnych-priestranstiev/ Ekopolis podporil úpravu ďalších 5 verejných priestranstiev

Ekopolis podporil úpravu ďalších 5 verejných priestranstiev

Ďalšie verejné priestranstvá budú upravené vďaka podpore z grantového programu PrieStory Nadácia Ekopolis. V 5. ročníku podporu po 4 980 € získali projekty, ktoré by mali zlepšiť prostredie v Banskej Štiavnici, Haniskej (okres Košice), Krtovciach (okres Topoľčany), Medovarciach (okres Krupina) a v Rumanovej (okres Nitra). Do uzávierky programu prišlo do nadácie 35 žiadostí z celého Slovenska, spolu v hodnote 174 268 €.

V Banskej Štiavnici plánujú pretvoriť niekoľko zákutí historickej uličky (Dolná Ružová) na verejné priestory s rôznym zameraním. Členovia banskoštiavnického skrášľovacieho spolku chcú vytvoriť miesta na kultúrne, divadelné a iné podujatia. Ich projekt má názov Zákutia Dolnej Ružovej pre kultúru. Neformálna skupina občanov v Haniskej chce v rámci projektu Haniščania – spolu to zvládneme zmeniť miesta pri miestnom potoku, kde kedysi bola skládka odpadu, na oddychovú zónu s posedením a prvkami.

Krtkove dobrodružstvá v Krtovciach je názov projektu, ktorý podala skupina občanov. Jeho cieľom je obnova centra obce, ktorý sa využíva na hry detí a kultúrno-spoločenské akcie. V Medovarciach má vzniknúť Komunitná záhrada MedoUka. Občianske združenie Struk – spoločnosť pre trvalo udržateľnú kultúru tu navrhlo upraviť záhradu pri bývalej materskej škôlke na miesto pre kultúrno-oddychové aktivity. Občianske združenie Divadelná spoločnosť Meteorit z Rumanovej navrhuje úpravu vstupnej časti historického parku na miesto pre rôzne spoločenské podujatia, oddych a stretnutia.

 
 
Autor: SITA - Slovenská tlačová agentúra, Dátum 13.01.2009