/en/article/17718/bratislava-bsk-je-proti-zmene-up-v-chorvatskom-grobe/ Bratislava: BSK je proti zmene ÚP v Chorvátskom Grobe

Bratislava: BSK je proti zmene ÚP v Chorvátskom Grobe

Predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Pavol Frešo nesúhlasí so zmenou územného plánu (ÚP) v obci Chorvátsky Grob, časť Čierna Voda a Triblavina, ktorý počíta s výstavbou nového sídliska bez vyriešenia dopravnej infraštruktúry. Obecné zastupiteľstvo koná podľa neho v tejto veci prirýchlo a neberie ohľad na dopravnú situáciu v BSK. „Župa trvá na tom, že pri takto masívnej výstavbe musí byť infraštruktúra vybudovaná ako prvá, až potom sa môže stavať. Doprava bude na prvom mieste, až potom výstavba,“ povedal Frešo.

Podľa neho obec nezapracovala do územnoplánovacej dokumentácie 2 strategické pripomienky kraja, ktoré súviseli s aktuálne spracovávaným generelom dopravy, ako aj s pripravovaným novým ÚP kraja. Podľa podpredsedu BSK Martina Bertu pri tak veľkom zábere poľnohospodárskej pôdy a zmene jej funkčného využitia na bývanie je nevyhnutné, aby sa zmena ÚP v lokalite, ktorá na dlhé desaťročia ovplyvní veľkú časť BSK, posudzovala aj z hľadiska vplyvov na životné prostredie.

 
 
Autor: SITA / jup, Dátum 14.09.2010