/en/article/19533/medzinarodny-workshop-co-dalej-s-hurbanovymi-kasarnami/ Medzinárodný workshop: Čo ďalej s Hurbanovými kasárňami?
Medzinárodný workshop: Čo ďalej s Hurbanovými kasárňami?

Medzinárodný workshop: Čo ďalej s Hurbanovými kasárňami?

Atraktívna lokalita, atraktívna budova, aktuálna mestská téma, kvalitné prednášky. Študentská organizácia Best Bratislava (Board of European students of Technology ) a združenie Archzone organizujú 8 dní venovaných architektúre a dizajnu pod názvom Build it smART! Súčasťou podujatia, ktoré sa koná v Bratislave v čase od 27. 6. do 6. 7. 2011, je medzinárodný architektonický workshop pod vedením bývalého hlavného architekta mesta Hamburg Petra Gera a slovenských architektov. Zúčastnia sa na ňom študenti zo 14 európskych krajín (Talianska, Španielska, Turecka, Srbska, Chorvátska, Holandska, Švédska, Moldavska, Ruska, Poľska, Macedónska, Belgicka, Nemecka a Litvy), ktorí sa v tímovej spolupráci s našimi študentmi budú zaoberať aktuálnou bratislavskou témou „Čo ďalej s Hurbanovými kasárňami“?

Komplex Hurbanových kasární sa nachádza na atraktívnom mieste v centre Bratislavy. O ich budúcnosti sa doteraz veľa nehovorilo. Podujatie má upútať pozornosť na tento momentálne opustený objekt, patriaci ministerstvu kultúry. Zámerom workshopu je prinavrátenie kultúry do areálu a jeho otvorenie verejnosti. Výstupy z neho budú prínosom. V neposlednom rade kurz podporí komunikáciu medzi zahraničnými a domácimi študentmi a ukáže im mesto inými očami. Počas prvých 4 dní sa budú na pôde STU i v samotných kasárňach konať prednášky otvorené pre verejnosť. Prebiehať budú v blokoch ako zelená, digitálna, solárna architektúra a nové trendy v oblasti navrhovania budov. Organizátormi podujatia sú Best Bratislava a Archzone, organizátorom workshopu je Ing. arch. Miroslav Pavle.

Foto – Best Bratislava/Archzone

 
 
Autor: SF / jup, Dátum 24.06.2011