/en/article/17946/puchov-v-meste-vybuduju-dva-sportove-komplexy/ Púchov: V meste vybudujú dva športové komplexy

Púchov: V meste vybudujú dva športové komplexy

Vďaka projektu olympijského centra pre mládež vzniknú v Púchove dva športové komplexy. Jeden v priestore bývalého učilišťa pri Makyte, súčasťou druhého bude aj dostavaná a zrekonštruovaná športová hala pri krytej plavárni. Investičnou firmou projektu je podnik Centrum Šport. Peniaze na vybudovanie oboch komplexov pochádzajú od súkromných sponzorov.

Prvý športový komplex by mal slúžiť na výchovu mladých športovcov, jeho súčasťou bude aj škôlka. „Momentálne rokujeme so Slovenským olympijským výborom aj s jednotlivými štátnymi inštitúciami. Podmienkou, aby tu mohlo slovenské olympijské centrum mládeže vôbec vzniknúť, je 24-hodinová starostlivosť o mládež,“ vysvetľuje Daniel Pastorek z firmy Centrum Šport. S výstavbou by sa malo začať už tento rok, dokončiť ho firma plánuje v roku 2011.

V prípade druhého komplexu pôjde o multifunkčnú dvojhalu, kde sa budú taktiež organizovať medzinárodné športové či kultúrne akcie. Jej výstavba by sa mala skončiť o dva-tri roky. O projekt olympijského centra pre mládež prejavili záujem aj Bratislava a Zlín, víťazom sa však stal Púchov.

 
 
Autor: SITA, Dátum 18.10.2010