/en/article/19402/bratislava-vystavba-sportoveho-komplexu-relax-je-pozastavena/ Bratislava: Výstavba športového komplexu Relax je pozastavená

Bratislava: Výstavba športového komplexu Relax je pozastavená

Výstavbu športového komplexu Relax, ktorú má zabezpečiť stavebník Zlaté piesky Invest na pozemku v rovnomennej lokalite na Studenej ulici v bratislavskom Ružinove, pozastavil ružinovský stavebný úrad. Návrh na vydanie územného rozhodnutia pre stavbu stavebný úrad zastavil, lebo „neposkytoval dostatočný podklad na posúdenie umiestnenia navrhovanej stavby, najmä vplyvov na životné prostredie“. Podľa hovorkyne mestskej časti Miroslavy Štrosovej stavebný úrad vyzval stavebníka, aby návrh v primeranej 60-dňovej lehote doplnil potrebnými údajmi a podkladmi a územné konanie prerušil.

Územie hraničí zo severnej strany s obchodným centrom Soravia Shoping centrum a z južnej so záhradkárskou osadou. Športové centrum má byť celoročne využité na ubytovanie hotelového typu, šport a relaxáciu. V sektore A stavebník navrhuje šport, relax a prechodné ubytovanie apartmánového typu (3– až 4-podlažné stavby), pri ulici Studená je navrhnutá trojpodlažná športová hala. V sektore B by mal stáť hotel v tvare písmena V s 3–5 nadzemnými podlažiami. Sektor C má byť využitý na šport, zdravotnú diagnostiku a rehabilitáciu (dvojpodlažná športová halu a tenisový kurt). Predpokladaný termín začatia a ukončenia výstavby je od mája 2011 do mája 2013.

 
 
Autor: SITA, Dátum 01.06.2011