/en/article/18417/liptovsky-mikulas-v-hlbokom-pribudlo-12-bytov-v-paludzke-34/ Liptovský Mikuláš: V Hlbokom pribudlo 12 bytov, v Palúdzke 34

Liptovský Mikuláš: V Hlbokom pribudlo 12 bytov, v Palúdzke 34

Mesačné nájomné v nových mestských bytovkách v Hlbokom bude 74 €, v Palúdzke už od 63 €. Ročné nájomné vo výške 3,5 % z obstarávacej ceny domu pre obe bytovky schválili poslanci mestského zastupiteľstva v Liptovskom Mikuláši. „Na posúdenie sme vypracovali tri alternatívy ako maximálnu, minimálnu a stredovú cenu na pokrytie najnevyhnutnejších nákladov. Poslancom sme odporučili schváliť stredovú cenu,“ vysvetlila Zuzana Kordošová z Bytového podniku L. Mikuláš.

V Hlbokom odovzdajú dom s 12 bytmi nižšieho štandardu a rovnakej plochy. Sú vybavené bojlerom, sprchovou vaničkou, batériou s umývadlom a kúrením na elektrinu i tuhé palivo. Bytovku v Palúdzke postavili pre 34 rodín. „Keďže plochy bytov sú rôzne, odvíja sa od nich aj nájomné v rozmedzí 63 až 171 € mesačne,“ uviedla hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková. „Po dotiahnutí detailov v zmluvách sa mesto stane vlastníkom bytov,“ podotkol primátor Ján Blcháč.

 
 
Autor: SITA / jup, Dátum 20.12.2010