/en/article/19122/kosice-ruinu-kongresoveho-centra-prekryju-plachtou/ Košice: Ruinu kongresového centra prekryjú plachtou

Košice: Ruinu kongresového centra prekryjú plachtou

Počas hokejových majstrovstiev sveta by nedostavené kongresové centrum nemalo hyzdiť Námestie osloboditeľov v Košiciach. Zástupcovia spoločnosti Falkensteiner, Besitz, s.r.o., na rokovaní s primátorom Košíc prisľúbili, že do začatia MS v ľadovom hokeji dajú stavbu prekryť reklamnou plachtou na vlastné náklady. Uvádza to riaditeľ košického magistrátu Pavol Lazúr v písomnej odpovedi na interpeláciu mestského poslanca a starostu košickej mestskej časti Juh Jaroslava Hlinku.

Riaditeľ Lazúr v odpovedi uviedol, že na objekt nedostavaného kongresového centra bolo stavebným úradom v júli 2008 vydané rozhodnutie o zmene územného rozhodnutia pre stavbu CITY HOTEL. Navrhovateľom je Falkensteiner Hotel Košice, Besitz s.r.o., z Bratislavy. Dňa 30. októbra 2008 bolo vydané rozhodnutie na odstránenie časti stavby. Stavebné povolenie na prestavbu bolo vydané 23. decembra 2009, ktoré nadobudlo právoplatnosť 19. januára 2010. Stavebník zatiaľ so stavebnými prácami nezačal.

 
 
Autor: SITA / zs, Dátum 18.04.2011