/en/article/19566/bratislava-hruba-stavba-novej-mytnej-bude-hotova-v-decembri/ Bratislava: Hrubá stavba Novej Mýtnej bude hotová v decembri

Bratislava: Hrubá stavba Novej Mýtnej bude hotová v decembri

Hrubá stavba polyfunkčného objektu Nová Mýtna na trojuholníku ulíc Radlinského, Mýtna a Vazovova v centre Bratislavy vrátane fasády bude hotová už v decembri a v máji 2012 bude vo finálnej podobe. Záujemcovia si môžu vyberať zo 78 bytov. „Dodržiavanie deklarovaného harmonogramu výstavby a jej kvality je v našom ponímaní základ nielen vo vzťahu s našimi obchodnými partnermi, ale najmä s budúcimi obyvateľmi projektu,“ povedala Karolína Bittererová, konateľka spoločnosti Team Nový Dom – vlastníka a zároveň stavebníka projektu.

Takmer 80 bytov a 188 parkovacích miest v Novej Mýtnej naberá reálne kontúry. Garáže sú stavebne ukončené, práce sa sústreďujú na výstavbu nosných konštrukcií posledných podlaží – ťahajú sa múry predposledného 6. poschodia na 2 objektoch pri Mýtnej a vo vnútrobloku. Na 3. budove na Radlinského ulici je hotové už posledné 7. poschodie. Doterajšia výstavba, s ktorou sa začalo v októbri minulého roka na jednej z najviac frekventovaných križovatiek v Bratislave, prebieha podľa Ladislava Fazekaša z firmy MediaDom bez obmedzení v doprave a s minimálnym dopadom na okolie.

Investície spoločnosti Team Nový Dom s.r.o. do projektu predstavujú približne 20 mil. eur. Novú Mýtnu v blízkosti Račianskeho mýta tvoria tri samostatné budovy. V objekte orientovanom do Mýtnej ulice je navrhnutá komerčná, administratívna a obytná funkcia. Objekt vo vnútrobloku aj z Radlinského ulice zahŕňa komerčnú a obytnú funkciu.

 
 
Autor: SITA / jup, Dátum 30.06.2011