/en/article/19626/bratislava-na-financovani-yosaria-plaza-sa-stale-pracuje/ Bratislava: Na financovaní Yosaria Plaza sa stále pracuje

Bratislava: Na financovaní Yosaria Plaza sa stále pracuje

Na financovaní projektu Yosaria Plaza v bratislavskom Ružinove sa naďalej pracuje, uviedol to Ivan Líška zo spoločnosti Yosaria Plaza, ktorá ho má za 70 miliónov eur realizovať. Nové nákupno-zábavné centrum na mieste bývalého obchodného domu Prior malo stáť už v roku 2006. Podľa Líšku stále cítiť krízu a tým aj problémy bánk s financovaním veľkých projektov, akým je Yosaria Plaza. „Podľa vyjadrenia bánk, ktoré majú o jeho financovanie záujem, sa chcú k projektu vrátiť, keď odznie kríza,“ dodal. Dražba projektu by podľa neho nič neriešila, lebo nový majiteľ by sa ocitol v tej istej situácii.

Centrum Yosaria Plaza sa po otvorení malo stať najväčším nákupným komplexom v SR. Jeho súčasťou mali byť okrem 250 obchodov a 1 300 podzemných parkovacích miest supermarket, kaviarne, reštaurácie, kancelárske priestory, relaxačné centrum, klzisko 30×15 m, bazén 25×12 m, sauny, masáže či soláriá. Yosaria Plaza má na výstavbu stále platné stavebné povolenie a podľa Líšku sa nedá zrušiť, pretože splnila všetky podmienky už v roku 2005, okrem termínu výstavby. Za jeho nedodržanie a zhoršovanie životného prostredia dostala od mestskej časti pokutu 60-tisíc eur.

 
 
Autor: SITA / jup, Dátum 18.07.2011