/en/article/19329/polsky-merkury-market-planuje-expanziu-na-juh-slovenska/ Poľský Merkury Market plánuje expanziu na juh Slovenska

Poľský Merkury Market plánuje expanziu na juh Slovenska

Merkury Market plánuje postaviť v Dunajskej Strede svoje ďalšie výstavno-predajné centrum ponúkajúce stavebno-remeselné výrobky a bytové doplnky. Výstavba by si mala vyžiadať investíciu vo výške 2 mil. eur. Ako vyplýva z investičného zámeru, ktorý už spoločnosť predložila na posúdenie vplyvov na životné prostredie (EIA), projekt by mal vytvoriť 32 pracovných miest. S výstavbou centra, ktoré by sa malo rozprestierať na ploche 16-tisíc m2 a samotné zabrať takmer 4000 m2, chce poľský investor začať na jeseň tohto roka. Svoje výstavno-predajné centrum plánuje postaviť aj v Leviciach.

Spoločnosť Merkury Market sa zaoberá distribúciou výrobkov na zariadenie interiérov a stavebných materiálov. Pôsobí v juhovýchodnom Poľsku a na Slovensku, kde v súčasnosti prevádzkuje 11 obchodných domov v Prešove, Bratislave, Žiline, Banskej Bystrici, Košiciach, Michalovciach, Poprade, Prievidzi, v Trenčíne, v Trnave a v Nitre. Skladový sortiment firmy obsahuje viac ako 55-tisíc výrobkov.

 
 
Autor: SITA / jup, Dátum 18.05.2011