/en/article/20205/bratislava-otvorene-zavadza-tvrdi-konatel-henbury-development/ Bratislava otvorene zavádza, tvrdí konateľ Henbury Development

Bratislava otvorene zavádza, tvrdí konateľ Henbury Development

Spoločnosť Henbury Development (HD) vlastniaca pozemky pod bratislavským PKO považuje informácie, ktoré šíri občianska iniciatíva Bratislava otvorene, za zavádzajúce. Ako uviedol konateľ spoločnosti Ján Krnáč, je zjavné, že skupina ľudí, ktorí vlani v komunálnych voľbách nezískali podporu Bratislavčanov, má snahu ovplyvňovať rozhodnutia mesta. Podľa neho je nezodpovedné tlačiť mesto a politikov rôznymi tlačovými správami a otvorenými listami do populistických rozhodnutí, ktoré hraničia s poškodzovaním súkromného vlastníctva.

Podľa Krnáča si HD uvedomuje svoju spoločenskú zodpovednosť a v uplynulých mesiacoch mestu a verejnosti ponúkla niekoľko konštruktívnych riešení v podobe 5 rôznych variantov vybudovania náhrady za PKO. V rámci projektu Nové PKO, ktorý financuje, sa na pravidelných poradách už niekoľko mesiacov stretávajú odborníci z prostredia kultúry a ľudia, ktorí majú skúsenosti s organizovaním spoločenských podujatí v Bratislave. Cieľom týchto stretnutí je podľa Krnáča nájsť odborné riešenie situácie aj s využitím súkromného kapitálu.

HD prijal s prekvapením medializované informácie o skončení rokovaní s magistrátom a považuje ich za nedorozumenie. Ako Krnáč uviedol, na utorkovom stretnutí zástupcov magistrátu a zástupcov investora došlo k dohode, že rokovania budú aj naďalej pokračovať. „Za absurdnú však považujeme skutočnosť, že mesto, ktoré sa rozhodlo pozemky na nábreží Dunaja predať, si ich chce dnes prenajímať za 1 euro mesačne. Sme presvedčení o tom, že v tak zložitej finančnej situácii by malo hľadať efektívne riešenia a nepodliehať nátlakovým praktikám lobistických skupín, ktoré nemajú žiadnu relevantnú verejnú podporu,“ dodáva Krnáč.

 
 
Autor: SITA, Dátum 31.10.2011