/en/article/20212/malacky-mesto-chce-za-peniaze-z-eurofondov-vybudovat-kompostaren/ Malacky: Mesto chce za peniaze z eurofondov vybudovať kompostáreň

Malacky: Mesto chce za peniaze z eurofondov vybudovať kompostáreň

V Malackách chcú vybudovať kompostáreň bioodpadov a zberný dvor pre separovaný zber. Na rokovaní MZ 6. 10. tento zámer schválili mestskí poslanci. Kompostáreň a zberný dvor by mali vyrásť v areáli odpadového dvora na Hlbokej ulici. Malacky chcú na projekt získať peniaze z eurofondov. Ako uviedla hovorkyňa Malaciek Tatiana Búbelová, mesto je momentálne tesne pred podaním výzvy na nenávratný finančný príspevok z eurofondov.

Mesto sa o projekt, ktorý by riešil spracovanie vybraných druhov odpadu, snaží už od roku 2004. Celkové výdavky predstavujú sumu 1 373 828,23 eur. Malacky by sa na jeho financovaní mali podieľať sumou 68 691,41 eur, teda 5 % z celkového finančného objemu. Prevádzka kompostárne i zberného dvora bude financovaná z rozpočtu mesta. Projekt by mal zabrániť tvorbe nelegálnych skládok a zvýšiť množstvo biologicky rozložiteľného odpadu.

 
 
Autor: SITA, Dátum 31.10.2011