/en/article/20273/obchodne-centrum-bory-mall-je-zazmluvnene-na-40-percent/ Obchodné centrum Bory Mall je zazmluvnené na 40 percent

Obchodné centrum Bory Mall je zazmluvnené na 40 percent

Obchodno-zábavné centrum Bory Mall, ktoré má byť súčasťou bratislavského polyfunkčného centra Bory, má aktuálne zazmluvnených viac ako 40 % priestorov a tesne pred podpisom sú aj zmluvy s ďalšími nájomníkmi. „Vo fáze stavebného povolenia je ďalšia prevádzka, predajňa potrieb pre záhradu a stavbu Hornbach, ktorá bude otvorená v budúcom roku. V rovnakom čase bude otvorená aj čerpacia stanica Shell,“ informovala PR špecialistka stredoeurópskej investičnej skupiny Penta Investments Lea Krčmáriková.

Penta plánovala začať s výstavbou Bory Mall v hodnote 200 mil. eur na jeseň 2011, rozhodla sa však tento termín posunúť. „Dôvodom je zlá situácia a nestabilita tak na slovenskom, ako aj európskom trhu. Rozhodnutie vychádzalo aj z faktu, že kúpyschopnosť obyvateľstva, a teda i spotreba klesá,“ vysvetlila Krčmáriková. Ako dodala, projekt nie je zastavený, keďže naďalej pokračujú práce na príprave územia a rokovania s nájomcami.

Polyfunkčné centrum Bory, z ktorého by sa mohla stať nová bratislavská štvrť, vyrastie v severozápadnej časti hlavného mesta na území ohraničenom diaľnicou D1 a cestou do Devínskej Novej Vsi v katastrálnom území mestských častí Lamač a Devínska Nová Ves. Na rozlohe približne 220 ha má vzniknúť ucelený multifunkčný komplex s rozsiahlou nákupnou zónou, administratívou a bývaním.

 
 
Autor: SITA, Dátum 09.11.2011