/en/article/20284/skanska-tvrdi-ze-rozsudok-v-tendri-zsr-nie-je-spravodlivy/ Skanska tvrdí, že rozsudok v tendri ŽSR nie je spravodlivý

Skanska tvrdí, že rozsudok v tendri ŽSR nie je spravodlivý

Rozsudok Krajského súdu v Bratislave z 28. 9. týkajúci sa železničného tendra na modernizáciu 12– kilometrového úseku Zlatovce – Trenčianska Teplá má podľa spoločnosti Skanska SK, a.s. množstvo skutkových, ako aj právnych nedostatkov. Stavebná firma, ktorá podľa výsledkov verejnej súťaže predložila najlacnejšiu ponuku a mala získať zákazku na práce, tvrdí, že nejde o spravodlivé a zákonné rozhodnutie súdu vo veci.

„Jedným z hlavných dôvodov odvolania je jednoznačný nesúhlas s posúdením ceny ponúknutej Skanska zo strany súdu ako neobvykle nízkej, bez toho, aby akokoľvek bolo vedené v tomto smere dokazovanie,“ zdôvodnila odvolanie voči rozsudku riaditeľka kancelárie generálneho riaditeľa spoločnosti Skanska SK Magdaléna Dobišová.

Súd zrušil ako nezákonné rozhodnutie ÚVO z 15. 12. 2010, ktorým zamietol námietky trnavskej firmy TSS Grade, a.s. Tá navrhla v tendri za obnovu trate druhú najnižšiu cenu. Dôvodom zrušenia rozhodnutia ÚVO bol podľa senátu súdu nezákonný postup komisie ŽSR v procese vyhodnocovania ponúk. Postupovala v rozpore so zásadou transparentnosti, ktorá je základnou zásadou VO, čo mohlo mať zásadný vplyv na jeho výsledok.

 
 
Autor: SITA, Dátum 11.11.2011