/en/article/20346/bratislava-projekt-tatra-grand-residence-uspesne-skolaudovany/ Bratislava: Projekt Tatra Grand Residence úspešne skolaudovaný

Bratislava: Projekt Tatra Grand Residence úspešne skolaudovaný

Po 24 mesiacoch od položenia základného kameňa úspešne skolaudovali rezidenčno-polyfunkčnú budovu Tatra Grand Residence na Dunajskej ulici v Bratislave. Ide o 8-podlažný objekt priamo oproti zvonkohre na Kamennom námestí. Stavebne vyplnil prieluku na Dunajskej ulici pri budove OMNIA, ktorej parcela slúžila dlhé roky ako provizórne parkovisko. Developerom projektu je spoločnosť Tatra Residence.

Na prízemí objektu sú tri obchodné prevádzky, podľa dostupných informácií by tu mali byť pobočka Tatra banky a cestovná kancelária. V zatiaľ voľnom priestore, ku ktorému prináleží aj terasa vo dvore, sa zrejme usídli reštaurácia či kaviareň. Samostatné priestory v rôznych výmerách na nižších podlažiach sú určené pre kancelárie obchodných firiem, prípadne pre notárov, advokátov, ale aj súkromné dentálne centrum. Na vyšších podlažiach sú veľmi pekne riešené byty a apartmány, prevažne dvojizbové, ale i väčšie.

Výstavba Tatra Grand Residence bola o to náročnejšia, že sa realizovala v srdci Bratislavy, čo prináša so sebou rôzne úskalia. Najkomplikovanejším obmedzením bolo čo najmenšie a striktne terminované zabratie chodníkov pre chodcov, či minimálne obmedzenia dopravy, keďže objekt je situovaný v živej a frekventovanej lokalite.

 
 
Autor: SITA / jup, Dátum 23.11.2011