/en/article/20443/galanta-o-buducnosti-rozostavaneho-hotela-rozhodnu-poslanci/ Galanta: O budúcnosti rozostavaného hotela rozhodnú poslanci

Galanta: O budúcnosti rozostavaného hotela rozhodnú poslanci

Z rozostavaného hotela Arli v centre Galanty budú napokon s najväčšou pravdepodobnosťou byty. Spoločnosť SK Hotel zo Senice plánuje stavbu predať novému investorovi, ktorý ju chce dokončiť ako bytový dom. O zmene účelu stavby na budúci týždeň rozhodnú poslanci mestského zastupiteľstva.

Pôvodný investor stavebné práce na hoteli zastavil, ďalšie peniaze do veľkorysej stavby už investovať nemieni. Konateľ SK Hotel Mirco Stoppani vedenie mesta informoval o zámere predať rozostavaný hotel a požiadal o zabezpečenie zmien v zmluvných vzťahoch.

Mestské zastupiteľstvo v Galante nebude mať pri rozhodovaní veľmi na výber. Pôvodný investor pre rozdielne názory spoločníkov nie je schopný hotel dokončiť, jedinou šancou na dokončenie stavby je jeho predaj. Pre domácu spoločnosť AVA-stav je stavba zaujímavá len v tom prípade, ak jej bude umožnené naprojektovaný hotel zmeniť na byty. Poslanci sa budú musieť vysporiadať aj s pokutami, ktoré mal za zmeškanie termínov zaplatiť pôvodný investor.

Galanta predala pozemok na výstavbu hotela Arli ešte v marci 2007, od jeho výstavby si vtedajšie vedenie mesta sľubovalo rozvoj cestovného ruchu.

 
 
Autor: SITA, Dátum 09.12.2011