/en/article/20176/bratislava-prestavba-hotela-kyjev-je-este-hudbou-buducnosti/ Bratislava: Prestavba hotela Kyjev je ešte hudbou budúcnosti

Bratislava: Prestavba hotela Kyjev je ešte hudbou budúcnosti

Bratislavský hotel Kyjev zavreli pre jeho neekonomickú prevádzku, prestavba je ešte hudbou budúcnosti. Ako informoval Martin Pilka zo spoločnosti Lordship, ktorá je majoritným vlastníkom firmy Hotel Kyjev a.s., náklady na prevádzku boli privysoké a hotel si stále vyžadoval opravy. Dôvodom jeho uzavretia teda momentálne nie je prestavba budovy, presné termíny však nie sú známe. To, či budú rekonštruované len niektoré časti hotela alebo celý hotel, alebo či hotel kompletne prestavajú, bude vyplývať z koncepčnej štúdie, o ktorej podľa Pilku momentálne Lordship rokuje s mestom Bratislava.

Legendárny hotel Kyjev na bratislavskom Kamennom námestí po 40 rokoch fungovania začiatkom októbra uzavreli. Prestavba hotela bude súčasťou pripravovaného projektu Kamenné námestie, ktorý Lordship predstaví budúci rok. Obchodné priestory v budove aj verejné parkovisko pri hoteli zatiaľ ďalej slúžia verejnosti.

Skupina Lordship sa sústreďuje na investície do nehnuteľností a developmentu v kancelárskom, obchodnom a hotelovom segmente. Svoju činnosť začala v roku 1989 vo Veľkej Británii. Pražská kancelária vznikla v roku 1991. Na slovenskom trhu pôsobí od roku 2003. V ČR získala niekoľko významných ocenení za realizované stavby. K najúspešnejším projektom patrí Jungmannova Plaza, Pankrác House, Brno Business Park, Domy Heroldovy sady či Obchodní dům Petrov.

 
 
Autor: SITA, Dátum 24.10.2011