/en/article/20540/bratislavska-petrzalka-chce-opravit-kulturne-zariadenia/ Bratislavská Petržalka chce opraviť kultúrne zariadenia

Bratislavská Petržalka chce opraviť kultúrne zariadenia

Bratislavská mestská časť Petržalka plánuje opravu svojich kultúrnych zariadení. Rekonštrukciu by potreboval Dom kultúry Zrkadlový háj, Dom kultúry Lúky aj objekt bývalého Ludusu. Ako informoval petržalský starosta Vladimír Bajan, zariadenia sú v zlom stave a ich renovácia si vyžaduje nemalé finančné prostriedky. Starosta preto verí, že sa mestskej časti podarí na opravy získať peniaze z fondov EÚ.

Rozsiahlu investíciu si vyžaduje napríklad petržalský Dom kultúry Zrkadlový háj na Rovniankovej ulici. Podľa starostu by len výmena okien stála približne 150-tisíc eur. Na odstránenie revíznych závad, havarijných stavov a obnovu technických zariadení v Zrkadlovom háji je potrebných vyše 300-tisíc eur. „Treba si uvedomiť, že Petržalka bola postavená pred takmer 30 rokmi,“ uviedol Bajan s tým, že počas posledných 4 rokov sa začali kopiť rôzne problémy súvisiace s vekom budov či ciest. Mestská časť sa chce preto uchádzať o peniaze z eurofondov, ktoré by rozpočtu samosprávy pri opravách výrazne pomohli.

 
 
Autor: SITA, Dátum 04.01.2012