/en/article/20674/bsk-chce-peniaze-z-eurofondov-aj-na-integrovanu-dopravu/ BSK chce peniaze z eurofondov aj na integrovanú dopravu

BSK chce peniaze z eurofondov aj na integrovanú dopravu

Bratislavský samosprávny kraj (BSK) sa chce uchádzať o peniaze z eurofondov na niekoľko projektov, ktoré by mohli poslúžiť aj na podporu integrovanej dopravy v kraji. Krajskí poslanci dnes schválili predloženie žiadosti o nenávratný finančný príspevok z Operačného programu Bratislavský kraj.

Zriadenie jednotného tarifného systému Bratislavskej integrovanej dopravy (BID) je jedným z projektov, na ktoré chce BSK získať europeniaze. Ide o nákup 60 označovačov cestovných lístkov a 10 predajných automatov na nástupištiach železničných staníc a zastávok ŽSR. Regionálny autobusový dopravca Slovak Lines už označovače jednorazových lístkov obstarané má, hlavné mesto projekt na ich obstaranie pripravuje. Krajské zastupiteľstvo schválilo 5 % spolufinancovanie projektu z rozpočtu kraja, teda vo výške 22 500 €. Maximálna cena projektu je 450 000 €, tá sa môže ale verejným obstarávaním znížiť.

Projekt BID predpokladá takú kooperáciu 3 existujúcich dopravcov – Dopravného podniku Bratislava, Slovak Lines a Železničnej spoločnosti SR, aby boli ich výkony zharmonizované. Cieľom je, aby ľudia necestovali v regióne na tri lístky, ale aby im na to stačil jeden.

 
 
Autor: SITA / jup, Dátum 30.01.2012