/en/article/20943/bratislava-k-projektu-zuckermandel-sa-da-vyjadrit-na-stranke-mesta/ Bratislava: K projektu Zuckermandel sa dá vyjadriť na stránke mesta

Bratislava: K projektu Zuckermandel sa dá vyjadriť na stránke mesta

Projekt Zuckermandel, ktorý sa má realizovať v bratislavskom Podhradí, je stále vo fáze investičného zámeru, verejnosť sa môže k nemu vyjadrovať a uvádzať svoje požiadavky. Ako na verejnej prezentácii projektu uviedol hovorca primátora Ľubomír Andrassy, projekt predstavia na stránke hlavného mesta www.bratislava.sk, kde sa ľudia budú môcť zapojiť do diskusie. Zuckermandel nemá ešte dokumentáciu pre územné rozhodnutie, podľa primátora Milana Ftáčnika je teda stále tvárny.

Nová podoba Zuckermandlu by mala vychádzať z jeho historickej podstaty, uviedol zástupca architektonickej kancelárie Bouda Masár Peter Bouda. Investor chce z neho vytvoriť polyfunkčné prostredie s prevahou bývania tak, že nadviaže na okolitú zástavbu. Podľa Boudu plánujú postaviť 230 bytov pre asi 800 ľudí, dopravu by to však zaťažiť nemalo.

Podľa architekta Ivana Masára bude zaťaženie o niečo menšie ako to, s ktorým ráta ÚP zóny. Dopravu by mohli z nábrežia odkláňať do podzemných garáží, Žižkova ulica by teda bola zaťažená rovnako ako dnes. Ako Bouda doplnil, investor chce vytvoriť atraktívne verejné priestory a prepojiť zeleň hradného kopca s nábrežím Dunaja. V niektorých uliciach plánujú celkom vylúčiť dopravu a nábrežie Dunaja pretvoriť na mestský bulvár.

 
 
Autor: SITA, Dátum 15.03.2012