/en/article/21052/trnava-radnica-sa-chce-pustit-do-budovania-univerzitneho-parku/ Trnava: Radnica sa chce pustiť do budovania Univerzitného parku

Trnava: Radnica sa chce pustiť do budovania Univerzitného parku

Mesto Trnava už podalo na stavebnom úrade žiadosť o vydanie stavebného povolenia na I. etapu stavby Univerzitného parčíka v centre. Parčík pred voľbami sľubovali svorne všetci 4 kandidáti na primátora, aj keď poslanecký zbor pozemok pôvodne určil na výstavbu. Vedenie mesta začalo meniť názor až pred voľbami, keď rezonovala téma nedostatku zelene v krajskom meste.

Krátko pred komunálnymi voľbami v roku 2010 začala samospráva budovať na pozemku parkovacie miesta. Nové MZ však zmenilo ÚP v prospech plôch na oddych a relaxáciu. Parčík bude mať rozlohu približne 2 000 m2, radnici sa zatiaľ nepodarilo získať do vlastníctva susediaci pozemok po nezvestnom trnavskom podnikateľovi Ladislavovi Matovičovi. Parku má dominovať fontána, vysadených v ňom bude 15 stromov ambrovníka styraxového. Okrem nich sa ráta so živým plotom, s desiatkami popínavých rastlín a stovkami trvaliek a cibuľovín. Areál bude vybavený automatickým zavlažovaním, na jeho okraji bude občerstvovacia fontánka.

V rozpočte mesta je na Univerzitný parčík vyčlenených 340-tisíc eur. Pozemok, na ktorom sa bude rozkladať, samospráva v minulosti už dvakrát predala. Prvýkrát sa jej vrátil do majetku po zmiznutí podnikateľa Matoviča, druhýkrát od kúpy odstúpila firma, ktorá oň súperila s dnešným parlamentným poslancom Igorom Matovičom.

 
 
Autor: SITA, Dátum 05.04.2012