/en/article/21638/do-priemyselneho-parku-v-myjave-planuju-prist-dvaja-investori/ Do priemyselného parku v Myjave plánujú prísť dvaja investori.

Do priemyselného parku v Myjave plánujú prísť dvaja investori.

Do priemyselného parku Javorinská v Myjave plánuje prísť nový investor. „Ide o nemeckú spoločnosť Innovative Verschlusstechnik Slovakia s. r. o., ktorá už v Myjave pôsobí, a to v prenajatých priestoroch v areáli bývalej SAM. Teraz je zámerom spoločnosti preniesť do Myjavy časť výroby z Nemecka, postaviť novú prevádzku a najneskôr v roku 2014 začať s činnosťou, pričom bude vytvorených asi 100 nových pracovných miest,“ informoval hovorca mesta Marek Hrin. Poslanci mestského zastupiteľstva už dali vstupu nového investora zelenú, schválili zmluvy o nájme a o budúcej kúpnej zmluve.

Do Myjavy sa chystá prísť aj spoločnosť Harmanec – Kuvert, o ktorej sa v Myjave hovorilo pred niekoľkými týždňami. Táto firma zaoberajúca sa papierenskou výrobou už dávnejšie deklarovala svoj záujem o kopaničiarske mesto a vspolupráci s Úradom práce, sociálnych vecí a rodiny realizovala aj nábor zamestnancov do novej prevádzky. „Aktuálna situácia je taká, že spoločnosť má vybavené stavebné povolenie a ešte v septembri začne s búraním objektov v bývalom areáli mäsopriemyslu Tauris. Nasledovať bude výstavba nových hál a presun technológie z Ružomberka do Myjavy,“ informoval Hrin. Nový závod má byť uvedený do skúšobnej prevádzky v júni 2013 a vprvej etape tu nájde zamestnanie 40 až 50 pracovníkov.

Okrem toho vedenie Mesta stále rokuje o využití pozemkov v priemyslenom parku Javorinská ďalšími záujemcami, ktorí by tu chceli investovať a rozbehnúť svoju činnosť. „Ak to bude relevantné a dôjde k dohode, budeme vás o týchto skutočnostiach informovať,“ uzavrel Hrin.

 
 
Autor: SITA, Dátum 10.09.2012