/en/article/22087/nitra-vystavbu-rozostavaneho-city-parku-chcu-obnovit-na-jar/ Nitra: Výstavbu rozostavaného City Parku chcú obnoviť na jar

Nitra: Výstavbu rozostavaného City Parku chcú obnoviť na jar

Výstavbu rozostavaného obchodno-zábavného centra City Park v Nitre chce projektová spoločnosť Euro City Park obnoviť na jar. Stavebné povolenie by mala získať v priebehu februára, povedal pre agentúru SITA člen predstavenstva spoločnosti Peter Kuliffay. Obvodný úrad Nitra v uplynulých dňoch potvrdil rozhodnutie mesta a zamietol tri odvolania od účastníkov stavebného konania. Ako informoval Kuliffay, mesto teraz zverejní na úradnej tabuli verejnú vyhlášku a po uplynutí 15-dňovej lehoty sa stane stavebné povolenie právoplatným. Voči rozhodnutiu sa už nedá odvolať, dá sa dať jedine preskúmať súdom. Účastníci konania k odvolaniam pripojili aj žaloby o nájomnú zmluvu. „Raz sme už tento súdny spor vyhrali, teraz to bolo podané znova na nové osoby. Stavebné konanie by to však už nemalo ovplyvniť,“ komentoval Kuliffay.

Betónový skelet stojí pri rieke Nitre v Brezovom háji už niekoľko rokov. Výstavbu City Parku pripravuje projektová spoločnosť Euro City Park, a. s., ktorej majoritným akcionárom a zároveň zhotoviteľom stavby je Doprastav, ďalším akcionárom je ICT Istroconti. Ich zámerom je obchodno-zábavné centrum čo najskôr dostavať. S právoplatným stavebným povolením chcú opätovne ponúknuť projekt investorom a osloviť banky a nájomcov. Harmonogram výstavby bude závisieť od zabezpečenia financovania projektu. „Stavebné povolenie posilní našu pozíciu vo vzťahu k bankám a tiež investorom, ktorí majú záujem o tento projekt, je ich stále niekoľko. Bez neho s nimi nemôžeme podpísať žiadne memorandum o spolupráci,“ podotkol Kuliffay. Ako dodal, na zimu nebolo nutné urobiť žiadne zásadné technické úpravy ani zakonzervovanie. Skelet je stále vo využiteľnom stave. „Na jar, keď pokročia rokovania s investormi, budeme môcť začať práce na obnove výstavby,“ skonštatoval Kuliffay.

 
 
Autor: SITA, Dátum 31.01.2013