/en/article/21783/ikea-zrekonstruovala-obchodny-dom-za-35-mil-eur/ IKEA zrekonštruovala obchodný dom za 35 mil. eur

IKEA zrekonštruovala obchodný dom za 35 mil. eur

Rozšírenú časť obchodného domu IKEA v Bratislave otvoria vo štvrtok. Spoločnosť IKEA Bratislava do rekonštrukcie a rozšírenia obchodného domu investovala 35 miliónov eur. Agentúru SITA o tom informovala PR manažérka IKEA Bratislava Jana Hrubcová. Spoločne s rozšírením priestorov obchodného domu s nábytkom pribudlo na parkovisku aj 200 nových parkovacích miest. Celkovo tak majú návštevníci k dispozícii 1 300 miest na parkovanie.

Stavebné práce si počas rekonštrukcie vyžiadali viaceré dopravné obmedzenia. Tie sú už odstránené a podľa Hrubcovej je doprava pred obchodným domov IKEA bez obmedzení. Vybudovaný bol aj ďalší kruhový objazd medzi obchodným domom IKEA a nákupným centrom Avion. Doprava by sa tak mala stať plynulejšou. Práce v okolí obchodného domu však nie sú ešte úplne ukončené. „V blízkej budúcnosti nás čakajú menšie úpravy zadnej časti parkoviska,“ dodala Jana Hrubcová.

Nové prevádzky pribudnú aj v nákupnom centre Avion v Bratislave. Priestor centra začali rozširovať ešte minulý rok v októbri a otvorenie je naplánované na 31. októbra. V Avione tak pribudne 13 nových prevádzok a 150 parkovacích miest.

 
 
Autor: SITA, Dátum 17.10.2012