/en/article/23871/chorvati-lakaju-investorov-noveho-letoviska-pri-dubrovniku/ Chorváti lákajú investorov nového letoviska pri Dubrovniku

Chorváti lákajú investorov nového letoviska pri Dubrovniku

Zhruba o tri roky by sa mohli dovolenkári kúpať na plážach priamo pred novými luxusnými hotelmi neďaleko chorvátskeho Dubrovníka. Historické mestečko na pobreží Jadranského mora je obľúbeným cieľom aj pre turistov.

Chorvátsky Úrad pre správu štátneho majetku (DUUDI) vyhlásil výzvu na predkladanie záväzných ponúk na výstavbu nového turistického komplexu Kupari I. Úrad vyžaduje investíciu minimálne 70 miliónov eur, ktorá má priniesť 1 500 lôžok v štvor a päťhviezdičkových hoteloch.

Projekt počíta s oživením vojenského rekreačného strediska zničeného počas Chorvátskej vojny za nezávislosť (1990 – 1995). Nachádza sa v dedine Kupari v Dubrovníckej župe medzi jej sídelným mestom a medzinárodným letiskom Čilipi.

V 27-hektárovom areáli je podľa úradu šesť hotelov s 1 626 lôžkami, športoviská a kemping pre 4 500 hostí. Keďže objekty postavené v rokoch 1920 až 1980 sú veľmi poškodené, počíta sa so zbúraním väčšiny z nich.

Viac na: http://reality.etrend.sk/…rovniku.html

 
 
Autor: Daniel Suchý, Dátum 11.06.2015