/en/article/23903/stavbari-na-slovensku-rastu-najrychlejsie-v-ramci-eu/ Stavbári na Slovensku rastú najrýchlejšie v rámci EÚ

Stavbári na Slovensku rastú najrýchlejšie v rámci EÚ

Sezónne upravená stavebná produkcia v eurozóne sa v apríli medzimesačne posilnila o 0,3 percenta, ale v rámci celej Európskej únie sa v porovnaní s marcom o 0,3 percenta zmenšila. Vyplýva to z predbežného odhadu, ktorý zverejnil štatistický úrad Eurostat. Medziročne sa aprílová stavebná výroba v eurozóne nezmenila a v rámci celej EÚ sa zväčšila o 1,3 percenta.

Aprílová stavebná produkcia na Slovensku sa medzimesačne aj medziročne v rámci krajín, z ktorých mal Eurostat údaje k dispozícii, vyvíjala najlepšie. V porovnaní s marcom slovenské stavebníctvo posilnilo o 2,5 % a oproti aprílu minulého roka slovenská stavebná výroba vzrástla o 14,1 %. Prudký nárast slovenského stavebníctva vidno najmä vďaka pokračujúcej výstavbe inžinierskych stavieb v podobe diaľnic a rýchlostných ciest, ale aj vďaka veľkému počtu developerských projektov. Na májovej TREND konferencii Reality a development sa hovorilo aj o tom, že silný dopyt vedie k opätovnému nárastu cien stavebných prác po ich dlhodobom poklese.

Viac na: http://reality.etrend.sk/…amci-eu.html

 
 
Autor: reality.etrend.sk, Dátum 24.06.2015