/en/article/24682/slanec-pri-peknej-ceste-sa-rozsiri-o-dvesto-bytov/ Slanec pri Peknej ceste sa rozšíri o dvesto bytov

Slanec pri Peknej ceste sa rozšíri o dvesto bytov

Najväčší projekt developerskej spoločnosti Grunt sa po rokoch rozrastie. K radovej zástavbe, malým bytovkám a rodinným domom v lokalite Slanec v bratislavských Krasňanoch pribudne ďalšia skupina menších domov s celkovo 220 bytmi. Projekt Dolný Slanec má tvoriť jedenásť päťpodlažných bytových domov tvoriacich obytný súbor na ploche 2,7 hektára. Vyrastie poniže doterajšej zástavby, medzi budovami na Peknej ceste, Hornej ulici a vinicami, pod Horskou ulicou.

Jednotlivé objekty budú zhodné, so štvorcovým pôdorysom. Každý bude mať jedno podzemné, štyri plné a jedno ustúpené nadzemné podlažie. V každom dome je naprojektovaných 20 bytov od jednoizbových až po štvorizbáky.

Svahovitý pozemok s prevýšením 11 metrov priniesol riešenie, pri ktorom bude vstup do domov zo západnej strany a vďaka ustúpenému prízemiu vznikne priestor pre kryté parkovanie v otvorenom parteri. Na podzemnom podlaží budú technické a skladové priestory, ale aj dva byty s priamym prístupom do súkromných záhrad na východnej strane.

Viac na: http://reality.etrend.sk/…o-bytov.html

 
 
Autor: Daniel Suchý, eTrend, Dátum 25.05.2016