/en/article/10479/bratislava-na-veltrhu-mipim-v-cannes-predstavi-prihranicne-oblasti/ Bratislava na veľtrhu MIPIM v Cannes predstaví prihraničné oblasti

Bratislava na veľtrhu MIPIM v Cannes predstaví prihraničné oblasti

Hlavnou témou prezentácie Bratislavy na tohtoročnom svetovom veľtrhu nehnuteľností a investičných príležitostí MIPIM 2008, ktorý bude v Cannes od utorka 11. marca do piatka 14. marca, bude rozvoj mesta v jeho prihraničných oblastiach a v takzvanom štvrtom kvadrante. Na tlačovej besede o tom dnes informovali zástupcovia bratislavského magistrátu na čele s primátorom Andrejom Ďurkovským. Hlavné mesto bude mať na veľtrhu svoj stánok po štvrtýkrát. Vystavovať bude spolu s piatimi spoločnosťami plánujúcimi alebo už realizujúcimi projekty v Bratislave Ballymore Properties, Cresco Group, IPR Slovakia, Penta Investments, Petržalka City a s realitno-developerskou divíziou skupiny J&T. Prezentovať budú projekty Eurovea, The Port, South City, River Park, revitalizáciu predstaničného priestoru Hlavnej stanice a multifunkčné centrum v Petržalke. Centrálnou témou prezentácie Bratislavy na tohtoročnom veľtrhu budú prihraničné časti hlavného mesta a štvrtý kvadrant. „Pád bývalého režimu, vstup do Európskej únie a do schengenského priestoru otvorili možnosti na rozvoj mesta aj v tejto oblasti,“ zdôvodnil vedúci oddelenia marketingu a cestovného ruchu magistrátu Milan Vajda. Vedúci oddelenia územného plánovania a rozvoja mesta Vladimír Hrdý potvrdil, že oblasť má veľký potenciál pre šport a rekreáciu a dodal, že mesto tam chce vrátiť fenomén vody. Na projekte chcú spolupracovať s rakúskou a maďarskou stranou, keďže prechádza aj ich územím.

Novinkou bude tento rok panelová diskusia Andreja Ďurkovského s primátorom Prahy Pavlom Bémom a primátorkou Varšavy Hannou Gronkiewicz-Waltz o spolupráci a konkurencii medzi stredoeurópskymi a západoeurópskymi metropolami. Prezentácia a účasť na MIPIM stojí magistrát Bratislavy dva a pol milióna Sk. Francúzsky veľtrh Le Marché International des professionnels de l´ Immobilier – MIPIM je najväčším európskym podujatím svojho druhu. Bude sa konať po 19. krát. Minulý rok sem prišlo 26 000 odborníkov zo 6 000 spoločností a 76 krajín. Výstavná plocha sa rozkladala na 24 000 štvorcových metroch.

 
 
Autor: SITA - Slovenská tlačová agentúra, Dátum 06.03.2008