/en/article/11727/rekreacne-nehnutelnosti-na-slovensku-iv-myto-pod-dumbierom/ Rekreačné nehnuteľnosti na Slovensku IV. – Mýto pod Ďumbierom
Rekreačné nehnuteľnosti na Slovensku IV. – Mýto pod Ďumbierom

Rekreačné nehnuteľnosti na Slovensku IV. – Mýto pod Ďumbierom

Gentiana. Málokto vie, čo sa ukrýva za týmto nevšedným slovkom. Nuž, ide o latinský názov jedného z najkrajších a najhúževnatejších horských kvetov zdobiaceho tak Vysoké, ako aj Nízke Tatry. A práve táto nádherná a zdanlivo krehká rastlinka, ktorej koreň je vraj liekom na dlhovekosť, sa stala „múzou“ nového oddychového areálu 15 apartmánových domov s rovnomenným názvom. Ľuďmi vybudovaná Gentiana bude zasadená do malebného prostredia južnej strany Nízkych Tatier v katastri obce Mýto pod Ďumbierom. V tejto lokalite je vzácny horec rozšírenou a zákonom chránenou rastlinou. A symbolizuje to, čo tento kút Slovenska ponúka plným priehrštím – nádhernú prírodu.

Široké spektrum atrakcií

Horská obec Mýto pod Ďumbierom leží v ochrannom pásme NAPANT-u a na južnej strane Nízkych Tatier patrí k najvyhľadávanejším turistickým lokalitám. Nie náhodou, návštevníkom ponúka dostatok príležitostí na aktívnu i pokojnú dovolenku, a to prakticky počas celého roka. Okolitá príroda je ako stvorená na pešiu turistiku či cykloturistiku. Golfoví nadšenci majú zase iba na skok 18-jamkové majstrovské golfové ihrisko Gray Bear, ktoré sa nachádza v blízkej rekreačnej zóne Tále.

A na svoje si prídu aj milovníci lyžovačky. Areál Gentiana sa bude rozkladať len zopár stoviek metrov od vyhľadávaného strediska s piatimi vlekmi, kde sú vynikajúce snehové podmienky predovšetkým v mesiacoch december až marec. No ďaleko to nebudú mať ani na Chopok, Čertovicu či do Krpáčova. Okolitá horská krajina je zároveň hotovým rajom pre hubárov, rybárov, poľovníkov či zástancov tichého pozorovania prírody a jej obyvateľov.

Harmonizácia v duchu feng šuej

Nový oddychový areál, v ktorom sa bude nachádzať pätnásť apartmánových domov vyššieho štandardu, prináša do nízkotatranského prostredia investor Bellevue Holding, a. s. Bratislavský developer nie je v tejto oblasti podnikania nováčikom. Okrem iného realizuje napríklad projekt Reviva, koncept exkluzívnej rekreácie apartmánového typu na východnom podhorí Vysokých Tatier, neďaleko centra Starého Smokovca. A obaja „súrodenci“ majú viacero spoločných znakov. Zaujímavosťou je, že tak pri Revive, ako aj pri Gentiane sa kládol dôraz na harmonizáciu prostredia v duchu princípov feng-šuej, starovekého čínskeho umenia a vedy o tom, ako žiť v súlade s prostredím a využiť pôsobenie priestoru a energií. Eliminácii negatívnej energie sa podriadil predovšetkým výber farieb a materiálov.

Celkový súlad s prírodou však nenaznačujú len drevené a kamenné obklady na fasádach, ale aj samotné názvy jednotlivých domov. Kým pri projekte Reviva vsadili autori projektu na vzácne minerály, v Nízkych Tatrách sa k slovu dostali stromy. Svoje dovolenkové sídlo si tak môžu záujemcovia kúpiť v Dube, Kaline, Vŕbe, Lipe, Buku, Jarabine, Cédri, Jalovci, Jelši, Tise, Breze, Breste, Borovici, Jedli či Gaštane.

Bezpečnosť nadovšetko

Srdcom Gentiany, s výstavbou ktorej sa začalo tohto leta, sa stane ústredná a zároveň najväčšia budova, v ktorej sa bude okrem dvanástich apartmánov nachádzať aj recepcia. Domy ponúknu dokopy 54 dvoj- až päťizbových víkendových bytov, z toho niekoľko mezonetov a viacero príjemných podkrovných apartmánov, ktoré zaberú horné podlažia. Celková výmera plochy apartmánov sa pohybuje od 41 m2 do 127 m2.

O bezpečnosť budúcich majiteľov sa postarajú monitorovacie kamery, kartový systém pre vjazd do areálu cez vstupnú bránu aj pre vstup do apartmánov či recepcia s audiovideovrátnikom. Zaujímavosťou je aj webová kamera, ktorá umožní budúcim majiteľom kontrolovať svoj majetok v ktorejkoľvek dennej hodine a z ktoréhokoľvek kúta sveta.

Opäť šikovný cenový ťah

Veľkým lákadlom pre záujemcov o apartmánové domy v horehronskej Gentiane je aj zaujímavá tvorba ceny. Developer aj v tomto prípade postupuje rovnakým spôsobom ako pri vysokotatranskej Revive a ponúka možnosť výberu z trojakej ceny. Tá je totiž odstupňovaná podľa toho, či klient zaplatí za budúci predmet kúpy pred začiatkom, v priebehu alebo po ukončení výstavby. Napríklad najmenší dvojizbový víkendový byt na prvom podlaží s rozlohou 41 m2 môže záujemcu vyjsť na 2 599 900 Sk, 2 999 900 Sk alebo až 3 449 885 Sk. Samozrejme, čím väčší byt, tým je rozdiel výraznejší. Pri najväčších mezonetoch s plochou takmer 127 m2 v konečnom dôsledku predstavuje až vyše dvoch miliónov korún: 6 869 900 Sk – 7 899 800 Sk – 9 084 770 Sk.

V cene apartmánu je okrem štandardného vybavenia zahŕňajúceho napríklad kuchynskú linku, drevené plávajúce podlahy, obklady, dlažby, bezpečnostné vstupné dvere či eurookná aj parkovacie miesto priamo pred domom. Ukončenie areálu Gentiana je naplánované na máj budúceho roka.

Vizualizácie –  Real Spektrum

 
 
Autor: , Dátum 03.10.2008